Villámgyors, újhagymás tojáskrém: maradék főtt tojásból is elkészítheted
A petrezselyemtől és a hagymától friss, a majonézes szósztól krémes, a tojástól laktató ez a kence.
A házi kencének nincsen párja: sok mindenből készülhet, és sokkal jobb választás, mint a boltban kapható társaik. A háziba pontosan tudod, hogy mi kerül, és saját ízlésedre szabhatod a kence fűszerezését.
A sárgarépa az egyik legegészségesebb zöldség, mely nyersen és főve is finom. Érdemes salátákba keverni, köretet vagy házi kencét készíteni belőle. A sárgarépás krém nagyon izgalmas, köszönhetően a dinsztelt hagymának, aszalt paradicsomnak és a chilinek, melytől kicsit pikánsabb.
A finomra vágott vöröshagymát kevés olajon dinszteljük üvegesre, majd dobjuk rá az apróra vágott répát, és pirítsuk 3-4 percig. Ezután adjuk hozzá a finomra vágott paradicsomot és aszalt paradicsomot, 2-3 perc után öntsük fel vízzel.
Amikor a répa teljesen megpuhult, botmixerrel pürésítsük, közben adjuk hozzá a sót, borsot, chilit, bazsalikomot és reszelt fokhagymát. A kész kencét szezámmaggal is megszórhatjuk.
Fotó: Getty Images
@sobors.hu