Puha, légies sárgarépaszuflé: különleges húsvéti desszertet mutatunk

2
Nyomtatás
sargarepaszufle
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

A sárgarépa nemcsak akkor jó, ha roppanós, hanem akkor is, amikor krémesre sül. Ezúttal egy szuper húsvéti szuflét mutatunk!

Aki járatos a szuflék világában, az tudja, hogy mennyi mindenből készíthető édes vagy sós sütemény. Készülhet különböző sajtokból, megbolondíthatjuk spenóttal vagy bármilyen más, szezonális zöldséggel.

A klasszikus szuflé azonban vitathatatlanul az édes, csokis változat. Ezúttal egy szintén édes, sárgarépás variációt mutatunk.

Sárgarépaszuflé

sargarepaszufle

Hozzávalók 6 személyre

  • 800 g sárgarépa
  • 150 g barna cukor
  • 1.5 tk. sütőpor
  • 0.5 tk. vaníliakivonat
  • 2 ek. finomliszt
  • 3 db tojás
  • 120 g margarin
Recept idők

Elkészítés:

A sárgarépákat hámozzuk meg, majd vágjuk fel kisebb darabokra.

Egy nagy lábasban tegyük fel főni a sárgarépát annyi vízzel, amennyi éppen ellepi.

Ha teljesen megpuhult, akkor szűrjük le és tegyük bele egy nagy tálba.

Adjuk hozzá a cukrot, a sütőport és a vaníliát, majd robotgéppel keverjük simára, míg szinte pürés nem lesz.

Adjuk hozzá a lisztet, és alaposan keverjük el.

A tojásokat egyesével verjük fel egy kisebb tálban, majd fokozatosan keverjük hozzá a püréhez.

A végén adjuk hozzá a szobahőmérsékletű margarint is, és jól dolgozzuk össze az összes hozzávalót.

A kész masszát porciózzuk ki egy nagy vagy több kisebb sütőformába úgy, hogy mindegyiknek kb. a feléig érjen a tészta, mivel sütés során a szuflé még növekedni fog.

A sütőt melegítsük elő 175 fokra, és süssük meg benne a szuflét kb. 50-60 perc alatt (ez a nagy sütési ideje, a kisebbeknek kevesebb is elég lesz).

A kész desszertet forrón tálaljuk.

Fotó forrása: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket Tiktokon is!
@sobors.hu
Kövess minket az Instagramon