Szaftos, ananászos pulykaragu: fenséges, kiadós fogás
A szaftos pulykaragu remek fogás, igazi ízbomba, melyből érdemes nagy adagot készíteni, mert mindenki repetát kér majd belőle.
A hús és a gyümölcs párosításától nem szabad félni: ha eddig még nem próbáltad, akkor itt az ideje, fedezz fel valami különlegeset. Ezzel a fogással éttermi élményt varázsolhatsz az otthonodba.
Az édes és a pikáns ízek találkoznak ebben a receptben: az omlós hús az ananásszal együtt sül készre, rengeteg izgalmas alapanyag találkozik a tányéron. Az elkészült fogás rizzsel az igazi, tálalásnál pedig friss, finomra aprított petrezselyem is mehet rá. Ha pedig a még különlegesebb ízélmény a cél, akkor petrezselyem helyett koriandert szórj rá.
Az ananászt daraboljuk fel tetszőlegesen, vagy használjunk konzervet. (Ha konzerveset használunk, nem kell leszűrni, lével együtt mehet a keverőtálba, viszont akkor a víz elhagyható.)
Az ananászt tegyük keverőtálba, adjuk hozzá a mézet, szójaszószt, vizet, fokhagymát, paradicsomot, chilipaprikát, és keverjük alaposan össze.
A hússzeleteket mindkét oldalukon fűszerezzük sóval, borssal, fokhagyma-granulátummal. Ezután kevés olajat hevítsünk fel egy magas falú serpenyőben, a húsokat kezdjük el sütni benne oldalanként 4-5 percig.
Öntsük a húsra az ananászos keveréket, és alacsony láng felett főzzük addig, amíg a szósz besűrűsödik, a hús puha lesz. Közben kevergessük az ételt.
Fotó: Getty Images
@sobors.hu