Szaftos, ananászos pulykaragu: fenséges, kiadós fogás

Ananászos pulykaragu cover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A szaftos pulykaragu remek fogás, igazi ízbomba, melyből érdemes nagy adagot készíteni, mert mindenki repetát kér majd belőle.

A pulykahús nem valami népszerű, pedig nagyon változatos ételek készülhetnek belőle. A combja finom pirosra sütve, a nyakából aranyló levest főzhetsz, a melléből pedig szaftos ragukat dobhatsz össze.

A pulykahúst gyakran gyümölccsel párosítják. Általában valamilyen aszalvánnyal töltve készül, most azonban szaftos raguban főztük puhára, ananásszal párosítva. A gyümölcs édessége remekül áll a húsnak, egyszerű, mégis különleges étel, melyben az ananász zamata mellé még pikáns ízek is társulnak.

Ananászos pulykaragu

Ananászos pulykaragu ct

Hozzávalók 4 személyre

  • 80 dkg pulykamellfilé
  • kevés olaj
  • 2.5 dl víz vagy alaplé
  • 1 evőkanál szójaszósz
  • 1 teáskanál currypor
  • só és bors ízlés szerint
  • 2 darab kápia paprika
  • 1 darab ananászkonzerv
Recept idők

Elkészítés:

A pulykahúst kockázzuk fel tetszés szerint, majd kevés olajon pirítsuk meg. Ezután öntsük fel a folyadékkal.

A húst ízesítsük szójaszósszal, curryporral, sóval és borssal.

A kápia paprikát daraboljuk fel tetszés szerint és forgassuk a húshoz.

Az ananászkonzerv levét öntsük a húshoz.

Amikor a hús teljesen megpuhult, az ananászkockákat is keverjük hozzá, és főzzük még 5-10 percig.

Az ananászos húst rizzsel kínáljuk.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük