
Szaftos, ananászos pulykaragu: fenséges, kiadós fogás

A szaftos pulykaragu remek fogás, igazi ízbomba, melyből érdemes nagy adagot készíteni, mert mindenki repetát kér majd belőle.
A pulykahús nem valami népszerű, pedig nagyon változatos ételek készülhetnek belőle. A combja finom pirosra sütve, a nyakából aranyló levest főzhetsz, a melléből pedig szaftos ragukat dobhatsz össze.
A pulykahúst gyakran gyümölccsel párosítják. Általában valamilyen aszalvánnyal töltve készül, most azonban szaftos raguban főztük puhára, ananásszal párosítva. A gyümölcs édessége remekül áll a húsnak, egyszerű, mégis különleges étel, melyben az ananász zamata mellé még pikáns ízek is társulnak.
Ananászos pulykaragu

Hozzávalók 4 személyre
- 80 dkg pulykamellfilé
- kevés olaj
- 2.5 dl víz vagy alaplé
- 1 evőkanál szójaszósz
- 1 teáskanál currypor
- só és bors ízlés szerint
- 2 darab kápia paprika
- 1 darab ananászkonzerv
Elkészítés:
A pulykahúst kockázzuk fel tetszés szerint, majd kevés olajon pirítsuk meg. Ezután öntsük fel a folyadékkal.
A húst ízesítsük szójaszósszal, curryporral, sóval és borssal.
A kápia paprikát daraboljuk fel tetszés szerint és forgassuk a húshoz.
Az ananászkonzerv levét öntsük a húshoz.
Amikor a hús teljesen megpuhult, az ananászkockákat is keverjük hozzá, és főzzük még 5-10 percig.
Az ananászos húst rizzsel kínáljuk.
Fotó: Getty Images
Olvasd el ezt is!