A darált húst kevés olajon pirítsuk fehéredésig, közben keverjük át (10-15 perc). Ezután szedjük tányérra és tegyük félre.
A serpenyőben, amelyben a hús pirult, hevítsünk egy kevés olajat, és dobjuk rá a finomra vágott vöröshagymát, dinszteljük üvegesre. Ezután keverjük hozzá a fokhagymát és a darált húst, majd öntsük fel sűrített paradicsommal.
A darált húsos ragut fűszerezzük sóval, borssal és füstölt paprikával, és alacsony láng felett főzzük 5-8 percig. Ezután öntsük a ragut közepes méretű tepsibe (32x22 cm) vagy más hőálló edénybe.
A krumplipürérecept itt található.
A ragu tetejét szórjuk meg a reszelt sajt felével, majd simítsuk rá a krumplipürét, a tetejét pedig borítsuk a maradék reszelt sajttal.
A tepsit toljuk 180 fokosra előmelegített sütőbe, és süssük aranybarnára 15-20 perc alatt.