15 perces ricottás, spenótos tészta: a friss citrom a lelke

13
Nyomtatás
ricottas-spenotos-teszta2
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Rengeteg citrommal készül a krémes tészta, így nagyon frissítő az összhatás, tökéletes nyári ebéd!

Nagy kedvenceim közé tartoznak azok a receptek, ahol pont annyi idő kifőzni a tésztát, mint elkészíteni a szószt, így nagyjából 15 percen belül tálalhatom is a meleg ebédet vagy vacsorát. Szerencsére számtalan ilyen recept létezik, az alábbi is egy közülük, méghozzá egy ricottás-spenótos változat.

A szósszal szinte semmi dolgod nem lesz, csak össze kell keverned a hozzávalókat, és a tészta kifőzése sem tart tovább. Mivel spenót is kerül bele, azt érdemes hőkezelni: dobd a spagetti mellé 1-2 percre, ennyi éppen elég neki, hogy megfonnyadjon.

Ha krémesebbé, szószosabbá tennéd a tésztát, azt a főzővízzel teheted meg, ízlés szerint állíts az állagán.

Spenótos-ricottás tészta

ricottas-spenotos-teszta

Hozzávalók 4 személyre

  • 500 g spagetti
  • 500 g ricotta
  • 400 g friss, leveles spenót (bébi)
  • 80 g parmezán
  • 2 db biocitrom héja és leve
  • 2 ek. olívaolaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • ízlés szerint só, bors
Recept idők

Elkészítés:

A spenótleveleket alaposan mossuk át. Ha bébispenóttal dolgozunk, nincs más teendőnk vele, ha nagyobb levelekkel, vágjuk kisebb darabokra.

A tésztát lobogó, enyhén sós vízben főzzük al dentére. A főzés utolsó 2 percében adjuk hozzá a spenótot is. Ha a tészta kész, és a spenót is összeesett, szűrjük le, de a főzővizéből tegyünk félre egy fél bögrényit.

Amíg fő a tészta, készítsük el a szószt. A ricottát, az olívaolajat, a reszelt parmezánt, a zúzott fokhagymát, a citromok héját és levét keverjük össze egy tálban. A levet ízlés szerint adagoljuk. Kóstoljuk meg a szószt, sózzuk, borsozzuk.

Tegyük a tésztát és a spenótot egy nagy tálba, majd kanalazzuk rá a ricottás szószt. Alaposan keverjük össze. Adjunk hozzá a tészta félretett főzővizéből is annyit, hogy krémes legyen.

Rögtön kínáljuk.

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket az Instagramon