Egészséges spenótsaláta aszalt paradicsommal és babbal: könnyű vacsora vagy köret is lehet
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Ropogós
Laktató, serpenyős melegszendvics: sonka és sajt kerül a rétegek közé
Tartalmas lencseleves sok zöldséggel: pikáns és laktató
Így készül az ikonikus baszk sajttorta: szuper remegős és krémes
Kiadós, szaftos krumplipörkölt: ropogós kenyérrel és savanyúsággal kínáld
Ezért fontos a D-vitamin: hiánya fáradtságot és hangulatingadozást is okozhat
Az izgalmas saláta remekül illik szaftos sültek mellé, de magában is jólesik falatozni.
Ha unod a krumplis és rizses köreteket, valamilyen különleges salátát szeretnél a hétvégi sült mellé kínálni, akkor ez a spenótos recept a neked való! A legjobb, ha világos cannellini babot keversz a salátába, mivel enyhébb zamatú, de ha épp vörös bab van kéznél, az is megteszi. Mivel ez egy tartalmas saláta, magában is lehet kínálni. Amennyiben vacsorára vagy ebédre tálalnád, a húsféle pedig nagyon hiányozna belőle, pirosra sült baconkockákkal teheted izgalmassá.
A jéghideg öntet mindig sokat dob a salátákon, a spenótos tálba egyszerű dresszing kerüljön, amit tovább lehet gondolni: a fokhagyma jobban kiadja az ízeket, ezért 1-2 gerezdet tehetsz bele, de nem muszáj. Ha úgy érzed, elfér még egy kis zöld a salátában, a szószba keverj finomra vágott petrezselymet.
Spenótsaláta aszalt paradicsommal és babbal
Hozzávalók 4 személyre
- 20 dekagramm bébispenót
- 10 dekagramm aszalt paradicsom
- 8 dekagramm mozzarella
- 1 doboz babkonzerv
- 2 evőkanál olívaolaj
- 1 darab lime (leve)
- só és bors ízlés szerint
Elkészítés:
A lime levét az olajjal és a fűszerekkel keverjük egybe.
A babkonzervről öntsük le a levet, majd a leszűrt babot tegyük a salátástálba. Adjuk hozzá a megtisztított spenótot, a darabolt aszalt paradicsomot, a darabolt mozzarella sajtot, forgassuk egybe az alapanyagokat. Öntsük rá az öntetet, fedjük le és tegyük hűtőbe tálalásig, hogy az ízek összeérjenek.
Fotó: Getty Images