Ízletes és krémes Stroganoff-csirke: vegyes gombával a legjobb

20
Nyomtatás
Stroganoff kétféle gombával cover
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

A híres fogás hagyományosan marhahúsból készül, de csirkével is érdemes kipróbálni. Mi most őszi köntösbe öltöztetve ajánljuk.

A krémes és ízletes Stroganoff-csirke sokféle recept szerint kipróbálható: van, aki tejszínnel vagy borral dobja fel, de gombával vagy póréhagymával is gyakran kerül a tányérra. Ha már gomba, akkor ne csak csiperke, laskával keverve is érdemes kipróbálni a fogást.

Mi kerüljön mellé?

A Stroganoff mellé gyakran rizs vagy tészta kerül, pedig sült krumplival vagy krumplipürével is remek választás. A szaftos ételt ropogós bagettel tunkolva is élmény elfogyasztani.

Stroganoff kétféle gombával

Stroganoff kétféle gombával ct

Hozzávalók 4 adaghoz

  • 60 dkg csirkemell
  • 30 dkg csiperkegomba
  • 30 dkg laskagomba
  • 2 evőkanál vaj
  • só és bors ízlés szerint
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 teáskanál fűszerpaprika
  • 1 teáskanál dijoni mustár
  • 2.5 dl alaplé
  • 3 dl tejföl
Recept idők

Elkészítés:

A húst vágjuk tetszőleges csíkokra. A megtisztított gombákat tetszőlegesen daraboljuk fel.

Egy magas falú serpenyőben vagy edényben olvasszuk fel a vajat, majd dobjuk rá a húst és pirítsuk fehéredésig, közben fűszerezzük sóval és borssal. Ezután a húst szedjük ki a serpenyőből, és tegyük félre.

A megtisztított és tetszőlegesen felszeletelt hagymát dobjuk a serpenyőbe a gombákkal és a fokhagymával együtt, és pirítsuk 8-10 percig.

Ezután keverjük hozzá a fűszerpaprikát, mustárt, és öntsük rá az alaplét. A húst is tegyük vissza, majd a tejfölt is keverjük a raguhoz, és főzzük még 10-15 percig.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket az Instagramon