Sütőben pirult zöldségek rozmaringgal fűszerezve: önmagában is tökéletes

2
Nyomtatás
sult-zoldsegek2
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Kevés munkával készül az ínycsiklandó köret, ami önmagában is megállja a helyét. Kínálj mellé salátát vagy valamilyen mártogatóst!

A sült zöldségeket mindenki szereti: az így készült finomság szuper köret húsok mellé, de magában fogyasztva is tökéletes. A tepsire rengetegféle zöldség kerülhet, amelyeket kedvedre bolondíthatsz meg izgalmas fűszerekkel. Most egy szuper receptet ajánlunk, amely remekül passzol sültek, fasírt vagy rántott hús mellé, és persze önmagában is jólesik. Ha önmagában kínálnád, akkor feltétlen kerüljön a zöldségek mellé friss saláta vagy valamilyen mártogatós.

Így is lehet!

A zöldségek intenzív aromákkal keverve pirulnak. A legjobb, ha friss fűszernövényeket használsz, de az őrölt kiszerelés is megteszi, ha nincs más. Ha még izgalmasabbá varázsolnád, érdemes egy teáskanál oregánót is hozzáforgatni.

Sült zöldségek rozmaringgal fűszerezve

sult-zoldsegek

Hozzávalók 4 személyre

  • 4 fej lila hagyma
  • 80 dkg krumpli
  • 20 dkg cukkini
  • 4 evőkanál olaj
  • só és bors ízlés szerint
  • 2 gerezd fokhagyma (reszelve)
  • 1 teáskanál chilipehely
  • 1 teáskanál dijoni mustár
  • 1 teáskanál rozmaring
Recept idők

Elkészítés:

A zöldségeket tisztítsuk meg, majd vágjuk fel tetszés szerint.

Az olajat mérjük keverőtálba, és keverjük hozzá a sót, borsot, fokhagymát, chilit, dijoni mustárt és a rozmaringot.

Az előkészített zöldségeket helyezzük sütőpapírral bélelt tepsire, majd locsoljuk rá a fűszeres olajat, forgassuk egybe. Ezután toljuk 180 fokosra előmelegített sütőbe, és 40-45 perc alatt süssük készre.

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket Tiktokon is!
@sobors.hu
Kövess minket az Instagramon