![Habkönnyű túrófánk egyszerűen: magától megfordul sütés közben](https://kep.index.hu/1/0/4789/47895/478954/47895456_3651446_53df732bca5b9398fe2a4560c7de55d0_wm.jpg)
A legjobb édesburgonya-gratin mentesen: rozmaringtól illatos
Ez a rozmaringos édesburgonya-gratin krémes, laktató és nagyon finom, köretként, de akár önmagában is fogyaszthatod.
A sült zöldségeket mindenki szereti: az így készült finomság szuper köret húsok mellé, de magában fogyasztva is tökéletes. A tepsire rengetegféle zöldség kerülhet, amelyeket kedvedre bolondíthatsz meg izgalmas fűszerekkel. Most egy szuper receptet ajánlunk, amely remekül passzol sültek, fasírt vagy rántott hús mellé, és persze önmagában is jólesik. Ha önmagában kínálnád, akkor feltétlen kerüljön a zöldségek mellé friss saláta vagy valamilyen mártogatós.
A zöldségek intenzív aromákkal keverve pirulnak. A legjobb, ha friss fűszernövényeket használsz, de az őrölt kiszerelés is megteszi, ha nincs más. Ha még izgalmasabbá varázsolnád, érdemes egy teáskanál oregánót is hozzáforgatni.
A zöldségeket tisztítsuk meg, majd vágjuk fel tetszés szerint.
Az olajat mérjük keverőtálba, és keverjük hozzá a sót, borsot, fokhagymát, chilit, dijoni mustárt és a rozmaringot.
Az előkészített zöldségeket helyezzük sütőpapírral bélelt tepsire, majd locsoljuk rá a fűszeres olajat, forgassuk egybe. Ezután toljuk 180 fokosra előmelegített sütőbe, és 40-45 perc alatt süssük készre.
Fotók: Getty Images
@sobors.hu