
8 selymes krémleves a krumplistól a sütőtökösig: kevés munka van velük, és mennyeiek
A legfinomabb, selymes krémlevesek hamar készen vannak, és kevés munkával, változatosan készítheted el őket.
Ha feldobnád a megszokott karfiolkrémlevest, akkor legközelebb a karfiolt a sütőben süsd aranybarnára, és ne a levessel együtt főzd. Ettől sokkal krémesebb lesz az étel textúrája, és az ízén is érezni fogod a különbséget.
A karfiol mellett kevés krumpli is helyet kap, ettől lesz sűrűbb, és kókuszkrém teszi selymessé. Ha pedig tartalmasabbá tennéd az ételt, akkor készíts hozzá ropogós házi krutont, vagy fogyaszd ezzel a fokhagymás kenyérrel.
A karfiolt szedjük rózsáira, mossuk meg, és alaposan csepegtessük le. Terítsük szét sütőpapírral bélelt tepsin, locsoljuk meg kevés olívaolajjal, és 180 fokra előmelegített sütőben süssük ropogós aranybarnára 30 perc alatt.
Közben egy közepes edényben hevítsük fel az olívaolajat, és dinszteljük benne üvegesre a hagymát. Mehet bele a fokhagyma, pirítsuk 1 percig, majd adjuk hozzá a krumplit és a kakukkfüvet, sózzuk, borsozzuk, és öntsük fel az alaplével.
Fedjük le, és közepes hőfokon főzzük 15-20 percig, vagy amíg a krumpli meg nem puhul.
Vegyük le a tűzről, keverjük hozzá a kókuszkrémet, és öntsük át turmixgépbe. Adjuk hozzá a közben megsült karfiolt, és dolgozzuk krémesre. Házi krutonnal vagy pirítóssal fogyasszuk.
Fotók: Getty Images
@sobors.hu