Krémes leves sült karfiolból: könnyed, mégis tápláló fogás

4
Nyomtatás
Sultkarfiol-kremleves-c
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Ebben a receptben a karfiol nem a levessel fő együtt, hanem sütőben sül aranybarnára: ettől az étel sokkal aromásabb és krémesebb lesz.

Ha feldobnád a megszokott karfiolkrémlevest, akkor legközelebb a karfiolt a sütőben süsd aranybarnára, és ne a levessel együtt főzd. Ettől sokkal krémesebb lesz az étel textúrája, és az ízén is érezni fogod a különbséget. 

A karfiol mellett kevés krumpli is helyet kap, ettől lesz sűrűbb, és kókuszkrém teszi selymessé. Ha pedig tartalmasabbá tennéd az ételt, akkor készíts hozzá ropogós házi krutont, vagy fogyaszd ezzel a fokhagymás kenyérrel.

Sültkarfiol-krémleves

Sultkarfiol-kremleves

Hozzávalók 6 személyre

  • 1 nagy fej karfiol
  • 2 ek. olívaolaj
  • 1 fej vöröshagyma apróra vágva
  • 5 gerezd fokhagyma apróra vágva
  • 1 tk.
  • 0.5 tk. bors
  • 2 tk. szárított kakukkfű
  • 3 közepes krumpli felkockázva
  • 1200 ml zöldségalaplé vagy víz
  • 200 ml kókuszkrém
Recept idők

Elkészítés:

A karfiolt szedjük rózsáira, mossuk meg, és alaposan csepegtessük le. Terítsük szét sütőpapírral bélelt tepsin, locsoljuk meg kevés olívaolajjal, és 180 fokra előmelegített sütőben süssük ropogós aranybarnára 30 perc alatt.

Közben egy közepes edényben hevítsük fel az olívaolajat, és dinszteljük benne üvegesre a hagymát. Mehet bele a fokhagyma, pirítsuk 1 percig, majd adjuk hozzá a krumplit és a kakukkfüvet, sózzuk, borsozzuk, és öntsük fel az alaplével. 

Fedjük le, és közepes hőfokon főzzük 15-20 percig, vagy amíg a krumpli meg nem puhul.

Vegyük le a tűzről, keverjük hozzá a kókuszkrémet, és öntsük át turmixgépbe. Adjuk hozzá a közben megsült karfiolt, és dolgozzuk krémesre. Házi krutonnal vagy pirítóssal fogyasszuk.

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket Tiktokon is!
@sobors.hu
Kövess minket az Instagramon