Fokhagymás kenyér a sütőből: képtelenség neki ellenállni
A fokhagymás kenyér a világ legegyszerűbb receptje: sok sajttal lesz igazán finom!
A fokhagymával és sajttal pirult kenyér egy igazi kényeztető fogás, amely a hűvösebb időkben esik igazán jól. Fontos, hogy az elkészítéséhez bagettet vagy valamilyen fehér lisztből készült pékárut használj, mert akkor lesz az igazi az összhatás.
A fokhagyma, a só és a bors önmagában is elég lehet ízesítőként, azonban mint a legtöbb étel esetében, a zöldfűszerekkel itt sem foghatsz mellé. Használj bátran friss petrezselymet, metélőhagymát, bazsalikomot vagy kakukkfüvet, ennek az összeállításnak bármelyik (vagy akár a felsoroltak kombinációja is) jól áll.
Fokhagymás kenyér
Hozzávalók 10 szelethez
- 2 ek olívaolaj
- 1 fej fokhagyma
- 2 ek növényi vajalternatíva
- 2 ek petrezselyem, metélőhagyma, bazsalikom, kakukkfű apróra vágva (akár vegyesen)
- 1 tk só
- 0.5 tk bors
- 1 db bagett felszeletelve
- 100 g növényi sajt (vagy más tetszőleges sajt) lereszelve
Elkészítés:
A fokhagymafejet vágjuk félbe keresztben, vágással lefele helyezzük egy kicsi hőálló edénybe, locsoljuk rá az olívaolajat, és tegyük 180-200 fokra előmelegített sütőbe. 30 perc alatt süssük puhára.
Óvatosan nyomkodjuk ki a héjakból a fokhagymát, és a sütésből megmaradt olajjal, a növényi vajjal, a zöldfűszerekkel, a sóval és borssal tegyük egy kisebb tálba, és villával dolgozzuk össze.
A kenyérszeleteket helyezzük sütőpapírral bélelt tepsibe, és kenjük meg őket a fokhagymás keverékkel. Szórjuk meg a növényi sajttal, és 180 fokon süssük aranybarnára 10-15 perc alatt. Még melegen fogyasszuk.
-
2024-04-09 08:52:01
-
2024-03-28 08:32:01
-
2024-03-22 10:32:01
Fotók: Getty Images
Olvasd el ezt is!