Fokhagymás kenyér a sütőből: képtelenség neki ellenállni

Fokhagymas-kenyer-c
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A fokhagymás kenyér a világ legegyszerűbb receptje: sok sajttal lesz igazán finom!

A fokhagymával és sajttal pirult kenyér egy igazi kényeztető fogás, amely a hűvösebb időkben esik igazán jól. Fontos, hogy az elkészítéséhez bagettet vagy valamilyen fehér lisztből készült pékárut használj, mert akkor lesz az igazi az összhatás.

A fokhagyma, a só és a bors önmagában is elég lehet ízesítőként, azonban mint a legtöbb étel esetében, a zöldfűszerekkel itt sem foghatsz mellé. Használj bátran friss petrezselymet, metélőhagymát, bazsalikomot vagy kakukkfüvet, ennek az összeállításnak bármelyik (vagy akár a felsoroltak kombinációja is) jól áll.

Fokhagymás kenyér

Fokhagymas-kenyer

Hozzávalók 10 szelethez

  • 2 ek olívaolaj
  • 1 fej fokhagyma
  • 2 ek növényi vajalternatíva
  • 2 ek petrezselyem, metélőhagyma, bazsalikom, kakukkfű apróra vágva (akár vegyesen)
  • 1 tk
  • 0.5 tk bors
  • 1 db bagett felszeletelve
  • 100 g növényi sajt (vagy más tetszőleges sajt) lereszelve
Recept idők

Elkészítés:

A fokhagymafejet vágjuk félbe keresztben, vágással lefele helyezzük egy kicsi hőálló edénybe, locsoljuk rá az olívaolajat, és tegyük 180-200 fokra előmelegített sütőbe. 30 perc alatt süssük puhára.

Óvatosan nyomkodjuk ki a héjakból a fokhagymát, és a sütésből megmaradt olajjal, a növényi vajjal, a zöldfűszerekkel, a sóval és borssal tegyük egy kisebb tálba, és villával dolgozzuk össze.

A kenyérszeleteket helyezzük sütőpapírral bélelt tepsibe, és kenjük meg őket a fokhagymás keverékkel. Szórjuk meg a növényi sajttal, és 180 fokon süssük aranybarnára 10-15 perc alatt. Még melegen fogyasszuk.

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük