![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
Sűrű krumplileves virslivel gazdagítva: filléres fogás spórolós napokra
![skvcover](https://kep.index.hu/1/0/3830/38304/383043/38304319_2922613_004508d36b0ffe6d7d12d2de44fe9aed_wm.jpg)
Cikkek
![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
![Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni](https://kep.index.hu/1/0/3332/33321/333214/33321478_2553060_7d8db1c434cf4a48e36fdc8ad24d7753_wm.jpg)
Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni
![Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül](https://kep.index.hu/1/0/5701/57010/570100/57010011_4215793_6548fcb14f01bff56584caa2ca7675d3_wm.jpg)
Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül
Ropogós
![Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész](https://kep.index.hu/1/0/5703/57033/570331/57033149_4217499_47284c401ff3efd6ff8a398aab52c30f_wm.jpg)
Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész
![Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573465/57346577_4241519_1aed5193020d99643b1d3f3a59ea3dfb_wm.jpg)
Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke
![Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573463/57346399_4241509_738c4eb49400f4e924e7b541f320f399_wm.jpg)
Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent
![Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat](https://kep.index.hu/1/0/5730/57309/573090/57309063_4238633_93cd102205e75ed5904267d311692fb2_wm.jpg)
Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat
![Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen](https://kep.index.hu/1/0/5711/57110/571104/57110497_4223549_93b6a9a2854c531c2b478721ccca62bd_wm.jpg)
Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen
Szerény finomság a krumplileves, de az egyszerűsége ellenére rengeteg változatban kerülhet az asztalra.
A mamám azt szokta mondani, a krumplileves lelke a zeller, az adja meg az ízét. Teljesen egyetértek vele, azonban néha nem árt újítani a megszokott recepten és kipróbálni valami mást. A krumplilevesnek sok arca ismert, készülhet zöldségekkel, kolbásszal, gombócokkal, de krémleves formájában is.
Mindig tartsd szem előtt, hogyha krémlevest készítesz a krumpliból, öreg burgonyával kell dolgozni! A tápláló fogást spórolós napokon is elkészítheted, ha nincs kéznél alaplé, akkor használj helyette vizet és házi készítésű ételízesítő kockát. A zamatos levest virslivel érdemes kínálni, a hústerméket főve vagy olajban sütve is el lehet készíteni.
Sűrű krumplileves virslivel
![skvct](https://kep.index.hu/1/0/3830/38304/383043/38304333_2c1ec4a6c38f55b1060239df9c279ce7_wm.jpg)
Hozzávalók 4 személyre
- 1 fej hagyma
- 2 evőkanál vaj vagy olaj
- 1 kilogramm krumpli
- 1 liter alaplé (zöldség vagy csirke)
- só és bors ízlés szerint
- 2 darab babérlevél
- 1 teáskanál pirospaprika
- 4 evőkanál tejföl
- petrezselyem a tálalásnál
- 4 darab virsli
Elkészítés:
A finomra vágott hagymát a vajon vagy az olajon dinszteljük üvegesre, majd dobjuk rá a közepesre darabolt krumplit, forgassuk át 1-2 perc alatt. Öntsük fel az alaplével vagy annyi vízzel, amennyi ellepi a burgonyát.
A levest ízesítsük sóval és borssal, tegyük bele a babérlevelet és főzzük addig, amíg a krumpli megpuhul.
A leves főzővizéből 1-2 merőkanállal tegyünk félre.
Miután a krumpli megpuhult, vegyük ki a babérlevelet, utána botmixer segítségével pürésítsük a levest, ha túl sűrű, vizet is öntsünk hozzá.
A tejfölt a pirospaprikával keverjük össze, majd a félretett főzőlével is dolgozzuk egybe, végül adjuk a leveshez, főzzük rottyanásig.
A virslit főzzük ki a csomagoláson javasoltak szerint.
A főtt virslit kínáljuk karikákra vágva, a finomra vágott petrezselyemmel együtt szórjuk a leves tetejére.
Fotó: Getty Images
Olvasd el ezt is!