10 laktató fogás kolbászból: isteni receptek, melyeket érdemes kipróbálni
Lehet füstölt, száraz vagy lángolt, a kolbász sokoldalúan felhasználható a konyhában, tartalmas és ízletes fogások készülhetnek belőle, melyeknek nehéz ellenállni.
A magyaros ízvilágú leves kolbásszal és fehérbabbal készül, egyszerű, mégis finom és nagyon laktató. A levesből bátran készíthetsz nagyobb adagot, hűtőben eláll, nem ront az ízén, így másnap és harmadnap is felmelegítheted.
A leves így is tartalmas, de aki szeretné, az tovább dúsíthatja, sárgarépa, fehérrépa és krumpli is mehet bele. Ha azonban a burgonyát kihagyod, helyette krumpligombócot is használhatsz, nagyon jól passzol a levesbe. Ami pedig még finomabbá teszi, az a tejfölös habarás!
A fűszerekkel is játszhatsz, 1 teáskanál majoránna is jól áll neki, de a csípősebb ízek kedvelői chilit is adhatnak a leveshez. Csak rajtad áll, hogy készíted el.
A babot egy éjszakára áztassuk vízbe.
A beáztatott babot másnap mossuk át, majd tegyük fel főni annyi vízben, amennyi ellepi. A babhoz adjunk sót, borsot, babérlevelet, és főzzük puhára.
A megtisztított hagymát vágjuk finomra.
A megtisztított fokhagymát is szeleteljük finomra.
A kolbászt karikázzuk fel vagy vágjuk kockákra, ezután pirítsuk le, majd szedjük tányérra és tegyük félre.
Egy kevés olajat vagy zsírt hevítsünk fel a serpenyőben, amelyikben a kolbász pirult, majd dobjuk rá az előkészített hagymát, fokhagymát, és dinszteljük üvegesre. Ezután keverjük hozzá a fűszerpaprikát, majd az egészet keverjük a leveshez a félretett kolbásszal együtt. Még néhány percig főzzük a levest, közben kóstoljunk, ha szükséges, akkor adjunk még hozzá sót és borsot.
Az elkészült levest finomra aprított petrezselyemmel szórjuk meg. A leves mellé kenyeret is kínáljunk.
Fotó: Getty Images
@sobors.hu