8 isteni olasz étel eredeti receptje: a bruschettától a toszkán almatortáig
Az olasz konyha méltán népszerű az egész világon. A tészták, az izgalmas főételek és a könnyed desszertek egyszerűek, mégis nagyon ízletesek.
Ez a sűrű paradicsom-krémleves friss és konzerves paradicsomból is tökéletes lesz. Extra krémes, a bazsalikomnak köszönhetően aromás, és igazi mediterrán hangulatot varázsol majd a konyhádba.
Tökéletes gyors ebédnek vagy akár hétköznapi vacsorának is, hiszen fél órán belül elkészül, és annyira tartalmas, hogy pirítóssal vagy fokhagymás házi krutonnal önmagában is megállja a helyét.
Egy közepes edényt hevítsünk fel az olívaolajjal, és 3-4 perc alatt dinszteljük benne üvegesre a hagymát. Adjuk hozzá a fokhagymát, majd 1 perc alatt pirítsuk rózsaszínre.
Mehet bele a répa és a paradicsom, öntsük fel az alaplével, sózzuk, borsozzuk, és fedő alatt közepes hőfokon főzzük 15-20 percig, vagy amíg a répa teljesen meg nem puhul, és a paradicsom szét nem esik.
Keverjük hozzá a cukrot, a balzsamecetet, a kókuszkrémet és a bazsalikomot, forraljuk fel, majd vegyük le a tűzről. Öntsük át turmixgépbe, vagy botmixer segítségével dolgozzuk krémesre.
Pirítóssal vagy krutonnal fogyasszuk.
Fotók: Getty Images
@sobors.hu