Sűrű paradicsom-krémleves: tartalmas fogás tejmentesen

8
Nyomtatás
Paradicsomkremleves-c
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Ez a tartalmas és sűrű paradicsom-krémleves tele van ízekkel, tápláló és rekordidő alatt elkészítheted.

Ez a sűrű paradicsom-krémleves friss és konzerves paradicsomból is tökéletes lesz. Extra krémes, a bazsalikomnak köszönhetően aromás, és igazi mediterrán hangulatot varázsol majd a konyhádba.

Tökéletes gyors ebédnek vagy akár hétköznapi vacsorának is, hiszen fél órán belül elkészül, és annyira tartalmas, hogy pirítóssal vagy fokhagymás házi krutonnal önmagában is megállja a helyét.

Sűrű paradicsom-krémleves

Paradicsomkremleves

Hozzávalók 4 személyre

  • 4 ek. olívaolaj
  • 1 nagy vöröshagyma apróra vágva
  • 3 gerezd fokhagyma apróra vágva
  • 2 közepes sárgarépa feldarabolva
  • 1 kg édes, lédús paradicsom vagy konzerves paradicsom
  • 200 ml zöldségalaplé vagy víz
  • 1 tk.
  • 0.5 tk. bors
  • 2 ek. cukor
  • 1 ek. balzsamecet
  • 200 ml kókuszkrém vagy más főzőkrém
  • 1 nagy csokor bazsalikom apróra vágva (csak a levelek)
Recept idők

Elkészítés:

Egy közepes edényt hevítsünk fel az olívaolajjal, és 3-4 perc alatt dinszteljük benne üvegesre a hagymát. Adjuk hozzá a fokhagymát, majd 1 perc alatt pirítsuk rózsaszínre.

Mehet bele a répa és a paradicsom, öntsük fel az alaplével, sózzuk, borsozzuk, és fedő alatt közepes hőfokon főzzük 15-20 percig, vagy amíg a répa teljesen meg nem puhul, és a paradicsom szét nem esik.

Keverjük hozzá a cukrot, a balzsamecetet, a kókuszkrémet és a bazsalikomot, forraljuk fel, majd vegyük le a tűzről. Öntsük át turmixgépbe, vagy botmixer segítségével dolgozzuk krémesre.

Pirítóssal vagy krutonnal fogyasszuk.

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket az Instagramon