Húsvéti sütibárány: aranyos desszert kevés munkával
Ennek a mutatós sütibáránynak egyszerű kevert tészta az alapja, és nagyon gyorsan készül: csak sütőforma kell hozzá, és már készítheted is!
A sütibárány egy nem szokványos húsvéti recept, amellyel garantáltan feldobhatod az ünnepi asztalt. A látványos sütemény egyszerű vaníliás kevert tésztából készül, amelyet citromhéj tesz különlegessé.
A desszert előkészítése mindössze 10 percet vesz igénybe, a munka további részét pedig már a sütő végzi, így akár időszűkében is nekifoghatsz. Amire feltétlenül szükséged lesz hozzá, az egy fém, szétszedhető sütőforma: ebbe kerül a bekevert tészta, és sül aranybarnára.
Sütibárány
Hozzávalók 1 darabhoz
- 200 g finomliszt
- 1 tk sütőpor
- 1 csipet só
- 100 g puha növényi vajalternatíva
- 120 g cukor
- 2 tk vaníliakivonat
- 150 ml szója- vagy más növényi ital
- 1 db biocitrom reszelt héja
- 3 ek friss citromlé
- 2 tk porcukor a díszítéshez
Elkészítés:
Készítsünk elő egy kb. 900 ml-es (8x26x16 cm) sütibárány-sütőformát: olajozzuk be a belsejét, és vékonyan szórjuk meg liszttel. Tegyük félre.
Egy tálban keverjük össze a lisztet, a sót és a sütőport.
Egy másik tálban kézi mixerrel habosítsuk ki a puha vajalternatívát a cukorral és vaníliakivonattal, majd keverjük hozzá a lisztes keveréket is. Mehet hozzá a szójaital, a citromlé és a citromhéj is, és ezeket is keverjük a masszához.
Egy evőkanállal kanalazzunk a sütőforma felső (fej) részébe egy adag masszát, majd adjuk hozzá a többit is. Simítsuk el a felszínét, és tegyük 180 fokra előmelegített sütőbe. 40-45 perc alatt süssük aranybarnára, majd vegyük ki a sütőből, és hagyjuk 15 percet hűlni.
Óvatosan szedjük ki a sütőformából, és teljes kihűlés után szórjuk meg porcukorral.
-
2024-04-01 07:52:01
-
2024-03-31 08:36:01
-
2024-03-30 11:08:01
Fotók: Getty Images
Olvasd el ezt is!