Húsvéti sütibárány: aranyos desszert kevés munkával

Sutibarany-c
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Ennek a mutatós sütibáránynak egyszerű kevert tészta az alapja, és nagyon gyorsan készül: csak sütőforma kell hozzá, és már készítheted is!

A sütibárány egy nem szokványos húsvéti recept, amellyel garantáltan feldobhatod az ünnepi asztalt. A látványos sütemény egyszerű vaníliás kevert tésztából készül, amelyet citromhéj tesz különlegessé.

A desszert előkészítése mindössze 10 percet vesz igénybe, a munka további részét pedig már a sütő végzi, így akár időszűkében is nekifoghatsz. Amire feltétlenül szükséged lesz hozzá, az egy fém, szétszedhető sütőforma: ebbe kerül a bekevert tészta, és sül aranybarnára.

Sütibárány

Sutibarany

Hozzávalók 1 darabhoz

  • 200 g finomliszt
  • 1 tk sütőpor
  • 1 csipet
  • 100 g puha növényi vajalternatíva
  • 120 g cukor
  • 2 tk vaníliakivonat
  • 150 ml szója- vagy más növényi ital
  • 1 db biocitrom reszelt héja
  • 3 ek friss citromlé
  • 2 tk porcukor a díszítéshez
Recept idők

Elkészítés:

Készítsünk elő egy kb. 900 ml-es (8x26x16 cm) sütibárány-sütőformát: olajozzuk be a belsejét, és vékonyan szórjuk meg liszttel. Tegyük félre.

Egy tálban keverjük össze a lisztet, a sót és a sütőport.

Egy másik tálban kézi mixerrel habosítsuk ki a puha vajalternatívát a cukorral és vaníliakivonattal, majd keverjük hozzá a lisztes keveréket is. Mehet hozzá a szójaital, a citromlé és a citromhéj is, és ezeket is keverjük a masszához.

Egy evőkanállal kanalazzunk a sütőforma felső (fej) részébe egy adag masszát, majd adjuk hozzá a többit is. Simítsuk el a felszínét, és tegyük 180 fokra előmelegített sütőbe. 40-45 perc alatt süssük aranybarnára, majd vegyük ki a sütőből, és hagyjuk 15 percet hűlni.

Óvatosan szedjük ki a sütőformából, és teljes kihűlés után szórjuk meg porcukorral.

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük