Sütőben sült cukkinifasírt sok sajttal: kívül ropogós, belül puha

2
Nyomtatás
cukkinifasirt
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

A zöldséges fasírtok nagy kedvencek, főleg, ha gyorsan elkészülnek és tele vannak ízzel.

Ez a cukkinifasírt sárgarépával és sok reszelt sajttal készül, kívül ropogós, belül puha, és még a húsimádók is szívesen falatozzák majd!

A só, bors és egy kevés oregánó egyszerű, de tökéletes ízesítést ad, a zöldségfasírt akár főételként, akár köretként is megállja a helyét. Ráadásul ez a fasírt nem a serpenyőben, hanem a sütőben sül aranybarnára, így sokkal egészségesebb alternatíva.

Sütőben sült cukkinifasírt

cukkinifasirt

Hozzávalók 14 darabhoz

  • 2 db cukkini
  • 3 db sárgarépa
  • 200 g trappista sajt
  • 2 ek. búzaliszt
  • 30 g zsemlemorzsa
  • 3 db tojás
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 tk. oregánó
  • 2 tk.
  • 1 tk. bors
Recept idők

Elkészítés:

A cukkinit mossuk meg, reszeljük le, ezután egy tiszta konyharuha segítségével nyomkodjuk ki belőle a folyadékot.

A sárgarépát hámozzuk meg, majd reszeljük le azt is. A hagymát tisztítsuk meg és vágjuk fel apróra.

A sajtot reszeljük le.

Rakjuk egy tálba a reszelt cukkinit, adjuk hozzá a reszelt répát, a sajtot, a lisztet, a tojást, a vöröshagymát, és fűszerezzük ízlés szerint sóval, borssal és oregánóval. 

Öntsünk a masszához annyi zsemlemorzsát (körülbelül 30 g), hogy szilárdabb állagot kapjunk, majd formáljunk belőle golyókat, és a kezünkkel lapítsuk ki. Végül helyezzük sütőpapírral bélelt tepsire, és süssük 170 fokon 25-30 perc alatt aranybarnára. 

Majonézzel vagy házi mártással is tálalhatjuk. 

Fotó, videó és recept: Borsos Dalma/Sóbors

Ezt is szeretjük
Kövess minket Tiktokon is!
@sobors.hu
Kövess minket az Instagramon