Egylábasos citromos-fokhagymás királyrákos tészta – Vacsora villámgyorsan
Imádom a tenger gyümölcseit, a kis királyrákokat meg főleg, magában is bármennyit meg tudok enni belőlük.
A lazac szépsége, hogy sülve, főve, pácolva és füstölve is fogyasztható. Bármit is készíts belőle, az rövid idő alatt elkészül és még szuperegészséges is.
Kiváló diéta idején is, finom ebéd vagy könnyű vacsora lehet egy szelet omlós lazacfilé, citrommal, fokhagymával és zöldségkörettel tálalva, ami után garantáltan mindenki megnyalja majd mind a tíz ujját!
Először a köretet készítsük el, mivel a lazacnak tényleg nem sok idő kell a sütőben.
Hámozzuk meg a sárgarépákat, és szeleteljük őket sültkrumpli-méretű hasábokra. Kb. 10 percre dobjuk lobogó vízbe főni.
Amíg a répa fő, pucoljuk meg a fokhagymagerezdeket.
Keverjünk el 1-1 teáskanál bazsalikomot és oregánót – bármilyen más zöldfűszerrel is kipróbálhatod – 2 evőkanál olívaolajjal, így elkészítve a körethez való pácot.
Vegyünk elő egy 25x30 cm-es tepsit, és ha a répák megfőttek, leszűrve öntsük bele a tepsibe a fokhagymagerezdekkel együtt, majd forgassuk össze őket az olívaolajos, fűszeres páccal. Hagyjuk állni egy kicsit, hogy az ízek összeérjenek, és kanyarodjunk rá a lazacra.
A lazacszeletet a bőrös felével fektessük egy olívaolajjal előre megkent alufóliára úgy, hogy a fóliával lazán be tudjuk majd csomagolni.
Ízlés szerint sóval és borssal hintsük meg a lazacot, tegyünk rá pár vékony szelet fokhagymát, végül pedig koronázzuk meg egy-két citromkarikával.
A fináléban lazán hajtogassuk rá a fóliát a lazacra, mintha egy táskát készítenénk. Ha ezzel is megvagyunk, a fokhagymás répával egyetemben 200 fokra előmelegített sütőben, fólia alatt süssük meg a lazacot kb. 15 perc alatt.
Miután elkészült az illatos és omlós lazacszelet, nyugodtan csepegtethetünk rá még egy kis citromlevet.
Fotó: Getty Images