Fűszeres, melengető sütőtökös curry: köretnek, de egytálételként is megállja a helyét

Nyomtatás
sütőtök curry
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Lassan már nincs olyan étel, amibe ne tennék sütőtököt, de annyira szeretem, hogy szeretném minél több fogásban viszontlátni. Mert egyszer úgyis vége a szezonnak, és akkor bánhatom, hogy nem használtam ki százszázalékosan.

Ez az étel igazán izgalmas és ízgazdag az összetevői miatt: az egyik alapvető eleme a koriander, ami már önmagában megosztó fűszer. Nélküle nem lesz az igazi a fogás, úgyhogy a korianderrajongók előnyben vannak most.

Az indiai curry tulajdonképpen egy igen kiadós főzelék, amiből a legtöbb esetben még a hús sem hiányzik. A fő hozzávaló, jelen esetben a sütőtök, magába szívja a sokféle, igen erős fűszert, így lesz az étel igazán finom. Mivel intenzíven fűszeres, érdemes mellé rizst vagy naan kenyeret kínálni.

Sütőtökös curry

sütőtök curry recept

Hozzávalók 2 személyre

  • 2 evőkanál kókuszolaj
  • 2 fej vöröshagyma
  • 6 gerezd fokhagyma
  • 3 bögre sütőtök (felkockázva)
  • 1 bögre víz
  • 2 evőkanál citromlé
  • ízlés szerint
  • 1 teáskanál kurkuma
  • 1 teáskanál római kömény (őrölt)
  • ízlés szerint chili
  • ízlés szerint koriander
  • 1 darab kaliforniai paprika (piros)
  • 250 gramm darabolt paradicsom (konzerv)
Recept idők

Elkészítés:

A hagymát kockázzuk vagy karikázzuk fel, a fokhagymát vágjuk vékony szeletekre. Forrósítsuk fel a kókuszolajat egy serpenyőben, dobjuk rá a hagymát, dinszteljük üvegesre. Adjuk hozzá a fokhagymát is. Szórjuk rá a fűszereket, és öntsük rá a paradicsomkonzervet és a vizet, és addig keverjük, míg a víz elpárolog. Ekkor tegyük hozzá a felkockázott sütőtököt és a karikára vágott paprikát, és fedő alatt pároljuk, amíg puha nem lesz. Időnként keverjünk rajta egyet. A vége előtt adjuk hozzá a koriandert.

Ha megfőtt, ízesítsük egy kis citromlével, sózzuk ízlés szerint.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket az Instagramon