Illatos csokis keksz sütőtökkel keverve: extra puha lesz a tészta

4
Nyomtatás
sutokos-csokis-keksz
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Ha a klasszikus csokis kekszet túl ropogósnak vagy snassznak találod, ezt a sütőtököset imádni fogod, sokkal puhább és még finomabb lesz.

Ki ne szeretné az amerikai csokis kekszet? Ha te is a rajongók táborát erősíted, próbáld ki ezt a fűszeres, sütőtökös változatot is! A tésztája sokkal puhább lesz az édes zöldségnek köszönhetően, nem fog kiszáradni vagy megkeményedni, légmentesen tárolva napokig eláll.

Ha már sütőtök, az olyan melegítő fűszerek sem hiányozhatnak mellőle, mint a fahéj, gyömbér, szegfűszeg, szerecsendió. Az pedig csak ráadás, hogy milyen isteni illatok töltik majd be a konyhát, míg sülnek a pufi kekszek.

Az eredeti receptben csokichips szerepel, ezt a legtöbb üzletben beszerezheted, nagy előnye, hogy nem olvad meg a sütőben, egyben maradnak a cseppek. Viszont ha spórolnál az árán, vegyél táblás csokit, törd össze apróra, és ezt keverd a tésztába. Ez beleolvad majd, nem lesz olyan mutatós, de az ízén mit sem változtat.

Sütőtökös, csokis keksz

sutokos-csokis-keksz2

Hozzávalók 30 darabhoz

  • 280 g liszt
  • 2 tk sütőpor
  • 0.5 tk szódabikarbóna
  • 1.5 tk fahéj
  • 0.5 tk őrölt gyömbér
  • 0.25 tk őrölt szerecsendió
  • 0.25 tk őrölt szegfűszeg
  • 1 csipet
  • 100 g cukor
  • 100 g nádcukor
  • 120 ml olaj
  • 1 db tojás
  • 1 tk vaníliakivonat
  • 250 g sütőtökpüré
  • 200 g étcsokichips (vagy táblás)
Recept idők

Elkészítés:

Melegítsük elő a sütőt 180 fokra, béleljünk ki egy tepsit sütőpapírral. 

Egy nagy tálban keverjük össze a lisztet, a sütőport, a szódabikarbónát, a fűszereket és a sót.

Egy másik tálban keverjük össze a kétféle cukrot az olajjal. Keverjük bele a tojásokat, majd a vaníliát is, végül a sütőtökpürét.

Vegyítsük össze a száraz és a nedves hozzávalókat, majd mikor már nagyjából összeállt, forgassuk bele a csokichipset is. (Vagy az apróra tört étcsokit.)

Tegyünk a tésztából 2 evőkanálnyi adagokat a tepsire, de hagyjunk köztük helyet, mert ki fognak lapulni.

Toljuk a kekszeket a sütőbe 12-15 percre, míg az aljuk halványbarna nem lesz. Hagyjuk őket hűlni a tepsin pár percig.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket az Instagramon