
Illatos csokis keksz sütőtökkel keverve: extra puha lesz a tészta

Ha a klasszikus csokis kekszet túl ropogósnak vagy snassznak találod, ezt a sütőtököset imádni fogod, sokkal puhább és még finomabb lesz.
Ki ne szeretné az amerikai csokis kekszet? Ha te is a rajongók táborát erősíted, próbáld ki ezt a fűszeres, sütőtökös változatot is! A tésztája sokkal puhább lesz az édes zöldségnek köszönhetően, nem fog kiszáradni vagy megkeményedni, légmentesen tárolva napokig eláll.
Ha már sütőtök, az olyan melegítő fűszerek sem hiányozhatnak mellőle, mint a fahéj, gyömbér, szegfűszeg, szerecsendió. Az pedig csak ráadás, hogy milyen isteni illatok töltik majd be a konyhát, míg sülnek a pufi kekszek.
Az eredeti receptben csokichips szerepel, ezt a legtöbb üzletben beszerezheted, nagy előnye, hogy nem olvad meg a sütőben, egyben maradnak a cseppek. Viszont ha spórolnál az árán, vegyél táblás csokit, törd össze apróra, és ezt keverd a tésztába. Ez beleolvad majd, nem lesz olyan mutatós, de az ízén mit sem változtat.
-
2023-12-09 11:08:01
-
2023-11-16 09:36:01
-
2023-11-06 09:32:01
Sütőtökös, csokis keksz

Hozzávalók 30 darabhoz
- 280 g liszt
- 2 tk sütőpor
- 0.5 tk szódabikarbóna
- 1.5 tk fahéj
- 0.5 tk őrölt gyömbér
- 0.25 tk őrölt szerecsendió
- 0.25 tk őrölt szegfűszeg
- 1 csipet só
- 100 g cukor
- 100 g nádcukor
- 120 ml olaj
- 1 db tojás
- 1 tk vaníliakivonat
- 250 g sütőtökpüré
- 200 g étcsokichips (vagy táblás)
Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra, béleljünk ki egy tepsit sütőpapírral.
Egy nagy tálban keverjük össze a lisztet, a sütőport, a szódabikarbónát, a fűszereket és a sót.
Egy másik tálban keverjük össze a kétféle cukrot az olajjal. Keverjük bele a tojásokat, majd a vaníliát is, végül a sütőtökpürét.
Vegyítsük össze a száraz és a nedves hozzávalókat, majd mikor már nagyjából összeállt, forgassuk bele a csokichipset is. (Vagy az apróra tört étcsokit.)
Tegyünk a tésztából 2 evőkanálnyi adagokat a tepsire, de hagyjunk köztük helyet, mert ki fognak lapulni.
Toljuk a kekszeket a sütőbe 12-15 percre, míg az aljuk halványbarna nem lesz. Hagyjuk őket hűlni a tepsin pár percig.
Fotó: Getty Images
Olvasd el ezt is!