Ellenállhatatlan sütőtökös falafel: nagyon finom és laktató
A gusztusos, ropogós bundában sült falafel sütőtökkel bolondítva készül, így valami fenséges, nagyon kapós lesz az étkezőasztalnál.
A csicseriborsó legjobb felhasználási módja, ha falafel készül belőle. Ha te is szereted ezt a finomságot, akkor érdemes a hagyományos receptet újragondolnod, és kipróbálni más variációkban. Korábban már adtunk rá tippeket, ilyen a cukkinivel, brokkolival vagy a lencsével készült falafel, most pedig egy újabb finomság receptjét hoztuk el, mely garantáltan elvarázsol.
A finomság masszájában marad a csicseriborsó, mellé kerül a sütőtök, így a massza sokkal lágyabb és különlegesebb ízű lesz. A fűszerezés sok lehetőséget rejt magában: a pikáns ízek kedvelői chilivel bolondíthatják meg, de római köménnyel és zöldfűszerekkel is érdemes kipróbálni.
Sütőtökös falafel
Hozzávalók 4 személyre
- 40 dkg sütőtök
- só ízlés szerint
- 25 dkg csicseriborsó
- fekete őrölt bors ízlés szerint
- 1 teáskanál chilipor
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 darab tojás
- zsemlemorzsa a hempergetéshez
- olaj a sütéshez
Elkészítés:
A tököt tisztítsuk meg, majd daraboljuk egyforma méretű kockákra, és bő, sós vízben főzzük puhára. Ezután szűrjük le és hagyjuk langyosra hűlni.
A lecsepegtetett csicseriborsó-konzervet adjuk a langyosra hűlt sütőtökhöz a sóval, borssal, chilivel, fokhagymával és a tojással együtt, majd késes aprítóval vagy botmixerrel pürésítsük az alapanyagokat.
A bekevert masszából formázzunk tetszés szerinti golyókat, majd forgassuk meg zsemlemorzsában, és bő, forró olajban süssük szép aranybarnára.
-
2024-01-01 07:52:01
-
2023-12-15 07:32:01
-
2023-12-09 11:08:01
Fotó: Getty Images
Olvasd el ezt is!