Ellenállhatatlan sütőtökös falafel: nagyon finom és laktató

Sütőtökös falafel cover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A gusztusos, ropogós bundában sült falafel sütőtökkel bolondítva készül, így valami fenséges, nagyon kapós lesz az étkezőasztalnál.

A csicseriborsó legjobb felhasználási módja, ha falafel készül belőle. Ha te is szereted ezt a finomságot, akkor érdemes a hagyományos receptet újragondolnod, és kipróbálni más variációkban. Korábban már adtunk rá tippeket, ilyen a cukkinivel, brokkolival vagy a lencsével készült falafel, most pedig egy újabb finomság receptjét hoztuk el, mely garantáltan elvarázsol.

A finomság masszájában marad a csicseriborsó, mellé kerül a sütőtök, így a massza sokkal lágyabb és különlegesebb ízű lesz. A fűszerezés sok lehetőséget rejt magában: a pikáns ízek kedvelői chilivel bolondíthatják meg, de római köménnyel és zöldfűszerekkel is érdemes kipróbálni.

Sütőtökös falafel

Sütőtökös falafel ct

Hozzávalók 4 személyre

  • 40 dkg sütőtök
  • só ízlés szerint
  • 25 dkg csicseriborsó
  • fekete őrölt bors ízlés szerint
  • 1 teáskanál chilipor
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 darab tojás
  • zsemlemorzsa a hempergetéshez
  • olaj a sütéshez
Recept idők

Elkészítés:

A tököt tisztítsuk meg, majd daraboljuk egyforma méretű kockákra, és bő, sós vízben főzzük puhára. Ezután szűrjük le és hagyjuk langyosra hűlni.

A lecsepegtetett csicseriborsó-konzervet adjuk a langyosra hűlt sütőtökhöz a sóval, borssal, chilivel, fokhagymával és a tojással együtt, majd késes aprítóval vagy botmixerrel pürésítsük az alapanyagokat.

A bekevert masszából formázzunk tetszés szerinti golyókat, majd forgassuk meg zsemlemorzsában, és bő, forró olajban süssük szép aranybarnára.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük