Selymes, 30 perces brokkolikrémleves: mascarponéval keverve készül
A sűrű, selymes brokkolikrémleves jólesik a hideg estéken, testet és lelket átmelegít. Kortyold bögréből, vagy krutonnal megszórva kínáld.
Van az úgy, hogy a tavaszi és nyári időszakban nem kívánjuk a nehéz, olajos, szénhidrátban gazdag köreteket. Ilyenkor jönnek jól a tepsis, sütőben készült zöldségek, mint amilyen ez a rózsáira szedett brokkoli is, hiszen gyors, finom és egészséges is.
Ezt a változatot a megszokott fűszerezés mellett lime-lé, szójaszósz, juharszirup és szárított chilipehely is ízesíti, és szezámmag sül vele aranybarnára. Az alapanyagok kombinálásából pedig egy frissítő, ázsiai jellegű köret születik.
A brokkolit szedjük rózsáira, majd tegyük egy nagyobb szűrőbe, és öblítsük le. Hagyjuk 10 percig csöpögni, majd tegyük egy nagy, sütőpapírral bélelt tepsibe.
Minden más hozzávalót (a szezámmag kivételével) mérjünk egy kis tálba, keverjük össze, és locsoljuk a brokkolira. Alaposan forgassuk össze őket, végül pedig szórjuk meg a szezámmaggal.
Tegyük 175 fokra előmelegített sütőbe, és 20-25 perc alatt süssük roppanósra.
Még melegen fogyasszuk: köretként és mártogatós mellé is remek.
Fotók: Getty Images
@sobors.hu