Tápláló és egészséges sütőtökös hummusz – A vidám színű kence jól mutat

sütőtökös hummusz cover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A hummusz gyorsan elkészíthető és nagyon egészséges kence, tálald téli változatban is, sütőtökkel dúsítva.

Ha szereted a hummuszt, akkor érdemes a klasszikus mellett az ízesített fajtákat is kipróbálni. A hagyományoshoz itt találsz receptet. A hummusz nemcsak finom, hanem nagyon egészséges is, optimális arányban tartalmaz fehérjét és jó szénhidrátot, és energiával is feltölt. A hummusz, bár viszonylag magas a kalóriatartalma, bővelkedik növényi fehérjében és rostokban, így segíti az emésztésed, és a vércukorszintet sem dobja meg. 

Bár az alapváltozat is megunhatatlan, nyugodtan ízesítsd, a különböző zöldségek nemcsak a színét dobják fel, hanem még egészségesebbé teszik. Nagyon jól áll neki a cékla és az avokádó is. Ez a változat igazi téli ízvilágú, sütőtökkel készül. Az a legegyszerűbb, ha megmaradt tökből készíted, és akkor tényleg minimális munkád lesz vele. 

Sütőtökös hummusz

sütőtököshummusz

Hozzávalók 4 adaghoz

  • 400 gramm csicseriborsó-konzerv
  • 300 gramm sütőtök
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 3 evőkanál tahini
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 0.5 darab citrom leve
  • 1 teáskanál római kömény
  • ízlés szerint
  • ízlés szerint bors
Recept idők

Elkészítés:

A tököt daraboljuk fel, és süssük meg, itt találunk hozzá útmutatót. A csicseriborsóról öntsük le a levét (egy keveset tartsunk meg), tegyük turmixgépbe a maradék lével, adjuk hozzá a megsült sütőtököt, nyomjuk bele a fokhagymát, öntsük rá a citromlevet és az olívaolajat, kanalazzuk rá a tahinit, a római köményt, sózzuk, borsozzuk. Turmixoljuk pépesre, ha szeretnénk, még hígíthatjuk a csicseriborsó levével, és persze kóstolgatással ízesíthetjük még. 

Tegyük hűtőbe néhány órára, hogy összeérjenek az ízek. Pitával a legfinomabb, de pirítóshoz is tökéletes. 

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük