Darált hússal töltött hagyma sok sajttal a tetején: fenséges vacsora
Ez az édeskésre sült, töltött hagyma kényezteti az ízlelőbimbókat, elkészíteni pedig nem nagy kihívás.
A cikk létrejöttét a PENNY támogatta.
A hagymaleves a francia konyha büszkesége, minimalista, pénztárcabarát fogás, mégis különleges. Az ételt csinos kis tálakban kínálják, a tetejére gyakran sajt is kerül, vagy pirítós kenyér, de mindenféle plusz nélkül is kanalazható.
A leves tárkonnyal és fehérborecettel ízesítve készül. A receptben alaplével felöntve ajánljuk, de vizet is használhatsz helyette, amelyhez érdemes házi ételízesítőt is keverni, úgy sokkal ízletesebb lesz.
Ha 2025. január 2. és 15. között a reklámújságban megjelölt terméket választod vagy 5000 forint felett vásárolsz a PENNY üzleteiben, vásárlásod mellé most kaparós sorsjegyet kapsz ajándékba. Most mindenki nyer, minden sorsjegy garantált nyereményt tartalmaz! Ajándék termékek, kedvezményre jogosító kuponok, 10.000 Ft és 100.000 Ft értékű nyereménykártyák várnak az üzletekben!
Promóció
Egy magas falú edényben olvasszuk fel a vajat, majd keverjük hozzá a cukrot. Pár percig karamellizáljuk, míg el nem kezd barnulni a vajjal.
Ezután a megtisztított, félbevágott, majd vékony szeletekre vágott hagymát dobjuk rá, és lassú tűzön pároljuk, míg összeesik és karamellás színt nem kap.
Ezután adjuk hozzá a sót, borsot, tárkonyt, fokhagymát és a fehérborecetet. Ahogy elkevertük, utána öntsük rá az alaplevet, és főzzük forrásig.
A leves mellé sima vagy sajtos pirítóst is lehet kínálni.
Fotó forrása: Getty Images
@sobors.hu