Téli céklasaláta répával és sok hagymával: vinaigrette koronázza meg

6
Nyomtatás
Ceklasalata-c
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Ha egy ütős, vitaminbomba ételt keresel, akkor ez a téli céklasaláta a legtöbb szempontnak megfelel: finom, és immunerősítőnek is beillik.

Ha tél, akkor a cékla minden mennyiségben és formában jöhet! Ha te is ezen a véleményen vagy, akkor ez a céklasaláta-recept neked szól. A gyors és finom fogásba ráadásként sok répa és hagyma is kerül, az i-re pedig a vinaigrette-öntet teszi fel a pontot.

Az összeállítást a felsoroltak mellett lila káposztával is kiegészítheted, és ha tartalmasabbá tennéd, akkor egy konzerves csicseriborsót is belekeverhetsz. Így akár könnyű és gyors ebéd vagy vacsora is lehet belőle.

Téli céklasaláta

Ceklasalata

Hozzávalók 4 személyre

  • 3 közepes cékla
  • 1 adag vinaigrette a leírás szerint
  • 3 közepes sárgarépa megpucolva, felkockázva
  • 1 közepes lila hagyma vékonyan felszeletelve
  • 3 szál zöldhagyma felkarikázva
Recept idők

Elkészítés:

A céklákat mossuk meg, csomagoljuk alufóliába, tegyük tepsire, és 200 fokra előmelegített sütőben süssük majdnem puhára 25-30 perc alatt. Csomagoljuk ki, és ha kihűltek, hámozzuk meg, majd kockázzuk fel.

Közben készítsük el a vinaigrette-et az ebben a receptben leírtak szerint

Tegyük a céklát salatástálba a répával és a hagymákkal együtt, és locsoljuk rá az öntetet. Akár azonnal fogyaszthatjuk, de a legjobb akkor lesz, ha 1-2 órát hűtőben pihentetjük.

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket Tiktokon is!
@sobors.hu
Kövess minket az Instagramon