A legfinomabb ecetes cékla savanyúságnak: olcsó és télen is elteheted
Az ecetes cékla az egyik legfinomabb savanyúság sültek mellé.
Ha tél, akkor a cékla minden mennyiségben és formában jöhet! Ha te is ezen a véleményen vagy, akkor ez a céklasaláta-recept neked szól. A gyors és finom fogásba ráadásként sok répa és hagyma is kerül, az i-re pedig a vinaigrette-öntet teszi fel a pontot.
Az összeállítást a felsoroltak mellett lila káposztával is kiegészítheted, és ha tartalmasabbá tennéd, akkor egy konzerves csicseriborsót is belekeverhetsz. Így akár könnyű és gyors ebéd vagy vacsora is lehet belőle.
A céklákat mossuk meg, csomagoljuk alufóliába, tegyük tepsire, és 200 fokra előmelegített sütőben süssük majdnem puhára 25-30 perc alatt. Csomagoljuk ki, és ha kihűltek, hámozzuk meg, majd kockázzuk fel.
Közben készítsük el a vinaigrette-et az ebben a receptben leírtak szerint.
Tegyük a céklát salatástálba a répával és a hagymákkal együtt, és locsoljuk rá az öntetet. Akár azonnal fogyaszthatjuk, de a legjobb akkor lesz, ha 1-2 órát hűtőben pihentetjük.
Fotók: Getty Images
@sobors.hu