Tepsis répatorta mascarponekrémmel: nagy adag gyorsan és egyszerűen

5
Nyomtatás
repatorta2
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Ha te is a répatorta-rajongók táborát erősíted, próbáld ki ezt a tepsis változatot, így nagyobb adagban készítheted el, ugyanannyi idő alatt.

A répatorta igazi klasszikus, ami nem véletlenül lett sokak kedvence: puha, szaftos tésztáját a reszelt répának és az olajnak köszönheti, a diótól roppanós, az olyan fűszerektől, mint a fahéj, pedig nagyon illatos.

Ez a tepsis répatorta tökéletes választás lehet húsvéti vendégvárónak, hétvégi családi ebéd desszertjeként, vagy akár csak egy borongós délutánon, amikor valami otthonos, mégis különleges süteményre vágysz.

Tepsis répatorta

repatorta

Hozzávalók 22 x 24 cm-es formához cm átmérőjű formához

Tészta:

  • 500 g reszelt sárgarépa
  • 250 g darált dió
  • 250 g búzaliszt
  • 2 tk. szódabikarbóna
  • 2 tk. fahéj
  • 290 g kristálycukor
  • 4 db tojás
  • 2.5 dl olaj

Krém:

  • 200 g mascarpone
  • 100 g porcukor
  • 80 g margarin
  • 1 csomag vaníliás cukor
Recept idők

Elkészítés:

A tésztához mérjük ki a hozzávalókat. A répákat hámozzuk meg és reszeljük le.

Keverjük össze a lisztet a fahéjjal és a szódabikarbónával.

Egy keverőtálban dolgozzuk habosra a cukrot, az olajat és a tojást. Öntsük a tálba a lisztes keveréket is, majd adjuk hozzá a reszelt répát, valamint a darált diót, keverjük csomómentesre.

Öntsük 22x24 centis, sütőpapírral bélelt tepsibe a tésztát, és süssük 170 fokon 35 percig. 

A krémhez keverjük össze a porcukrot, mascarponét, a puha margarint és a vaníliás cukrot. Ameddig a sütemény sül, helyezzük hűtőszekrénybe. 

A sütőből kivéve várjuk meg, hogy a tészta teljesen kihűljön, majd egy spatula segítségével kenjük meg a krémmel. 

Ha szeretnénk, hogy a krém megdermedjen a tésztán, helyezzük fél órára hűtőszekrénybe. Díszíthető marcipánfigurával vagy dekorcukorral. 

Fotók és videó: Borsos Dalma/Sóbors

Ezt is szeretjük
Kövess minket Tiktokon is!
@sobors.hu
Kövess minket az Instagramon