
Krémes és puha répatorta-piskótatekercs: ez lesz a húsvéti asztal kedvence
A csodaszép répatorta-piskótatekercs lélegzetelállító desszert, amit kedved szerint cicomázhatsz, de egyszerűen porcukorral meghintve is tökéletes.
A répatorta igazi klasszikus, ami nem véletlenül lett sokak kedvence: puha, szaftos tésztáját a reszelt répának és az olajnak köszönheti, a diótól roppanós, az olyan fűszerektől, mint a fahéj, pedig nagyon illatos.
Ez a tepsis répatorta tökéletes választás lehet húsvéti vendégvárónak, hétvégi családi ebéd desszertjeként, vagy akár csak egy borongós délutánon, amikor valami otthonos, mégis különleges süteményre vágysz.
A tésztához mérjük ki a hozzávalókat. A répákat hámozzuk meg és reszeljük le.
Keverjük össze a lisztet a fahéjjal és a szódabikarbónával.
Egy keverőtálban dolgozzuk habosra a cukrot, az olajat és a tojást. Öntsük a tálba a lisztes keveréket is, majd adjuk hozzá a reszelt répát, valamint a darált diót, keverjük csomómentesre.
Öntsük 22x24 centis, sütőpapírral bélelt tepsibe a tésztát, és süssük 170 fokon 35 percig.
A krémhez keverjük össze a porcukrot, mascarponét, a puha margarint és a vaníliás cukrot. Ameddig a sütemény sül, helyezzük hűtőszekrénybe.
A sütőből kivéve várjuk meg, hogy a tészta teljesen kihűljön, majd egy spatula segítségével kenjük meg a krémmel.
Ha szeretnénk, hogy a krém megdermedjen a tésztán, helyezzük fél órára hűtőszekrénybe. Díszíthető marcipánfigurával vagy dekorcukorral.
Fotók és videó: Borsos Dalma/Sóbors
@sobors.hu