
Pesztós tésztasaláta zsenge borsóval: gyors, vitamindús fogás
Ez a tésztasaláta gyors, friss és vitamindús, és annyira tartalmas, hogy nemcsak köretnek, hanem egytálételnek is beillik!
Egy finom tésztasaláta tökéletes választás nyári piknikre, kerti partira, grillezéshez vagy csak egy könnyű ebédhez. Gyorsan elkészíthető, egyszerű hozzávalókból áll, mégis ízletes és laktató fogás lesz belőle.
A tortellini töltelékét szabadon megválaszthatod, így lehet sajtos, húsos vagy bármilyen más is. Ha pedig szeretnéd feldobni egy kis extrával, lila hagymát és friss bazsalikomlevelet is adhatsz hozzá.
Egy nagy fazékban forraljunk fel sós vizet, és főzzük benne a friss tortellinit a csomagoláson található útmutató szerint. Vigyázzunk, hogy ne főzzük túl!
Rögtön szűrjük le, majd öblítsük le hideg vízzel. Így megállíthatjuk a főzési folyamatot.
Tegyük a tortellinit egy nagy tálba.
A koktélparadicsomokat mossuk meg, majd vágjuk félbe. A mozzarellagolyókat csepegtessük le.
A paradicsomot és a mozzarellagolyókat adjuk hozzá a tortellinihez, ízlés szerint sózzuk és borsozzuk meg, illetve adjuk hozzá az olívaolajat. A végén tépkedjük rá a bazsalikomleveleket.
Az egészet keverjük össze, és tálaljuk, vagy fogyasztásig pihentessük a hűtőben.
Elfogyasztása 3 napon belül ajánlott.
Fotó forrása: Getty Images
@sobors.hu