Így készítve lesz igazán omlós és ízletes a sertésoldalas: régi tipp a nagyitól
A sertésoldalas akkor tökéletes, ha pirosra van sütve, kívül ropogós, belül pedig omlós és szaftos.
Amerikában nagy kedvenc a sertésborda. A különleges sült többféle recept szerint kipróbálható, az állam minden régiójának megvan a maga kedvence. Mi most egy karakteres, texasi változat receptjét ajánljuk.
A sült grillen is pirulhat, kerti partira tökéletes választás. Kínálj mellé káposztasalátát, sült krumplit és kukoricát, na meg a jó hideg italokról se feledkezz meg!
Mártás:
A megtisztított hagymát vágjuk szeletekre, majd kevés olajon dinszteljük üvegesre. Ezután adjuk hozzá a mártás többi hozzávalóját és forraljuk egybe.
Ezután turmixoljuk simára és tegyük félre. Ezzel a mártással fogjuk a húst folyamatosan kenegetni!
Fűszerek:
A fűszereket keverjük össze: sót, borsot, fokhagyma-granulátumot, chiliport, köményt, fűszerpaprikát, füstölt paprikát és barna cukrot. Ezt a keveréket dörzsöljük a húsba, majd lefedve tegyük hűtőbe néhány órára vagy egy éjszakára.
A pihentetés után a húst tegyük olajjal kikent tepsire, a húst is kenjük be olajjal. Ezután toljuk 120 fokosra előmelegített sütőbe. A húst süssük 30 percig, majd vegyük ki a sütőből és kenjük le a páccal. Ezután mehet vissza a sütőbe újabb 30 percre, majd ismét jöhet a máz és a sütés a megszokottak szerint (30 perc). Ezután emeljük a sütő hőfokát 180-200 fokosra, és süssük a húst szép pirosra.
Fotók: Getty Images
@sobors.hu