Fűszeres, thai csirkenyárs: nagyon omlós lesz a hús

14
Nyomtatás
thai-csirkenyars2
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

A pác a hús lelke, ha megfelelő alapanyagokból állítod össze, nemcsak ízletessé teszi a csirkemellet, de nagyon szaftosan is tartja.

Ha nálad is előkerült már a grill, a következő sütögetéskor dobd ezt a csirkenyársat a rácsra, nagyon szaftos és ízletes lesz a hús. A thai konyha ízei dominálnak a pácban, mint a szójaszósz, halszósz, lime, szezámolaj, és ha még mogyorószószt is kínálsz mellé, garantáltan Thaiföldön érzed majd magad.

Hogy a hús átvegye az ízeket és igazán omlós legyen, hagyd pár órát pihenni a pácban, de akár egy egész éjszakát is állhat benne. Másnap pedig csak dobd a grillre, és pár percen belül kínálhatod is a fűszeres, isteni ebédet.

Thai csirkenyárs

thai-csirkenyars

Hozzávalók 4 adaghoz

  • 60 ml szójaszósz
  • 1 ek. halszósz
  • 2 ek. barna cukor
  • 2 ek. olívaolaj
  • 1 ek. lime-lé
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 tk. szezámolaj
  • 1 tk. bors
  • 4 db csirkemellfilé
Recept idők

Elkészítés:

A csirkemellfilét tisztítsuk meg, ha szükséges, majd vágjuk 2-3 centis kockákra.

A fokhagymát pucoljuk meg, reszeljük le.

A húson kívül keverjünk össze mindent egy üvegtálban, majd tegyük bele a csirkemellet is a pácba.

Fedjük le a tálat, majd tegyük a hűtőbe minimum 3 órára, de akár egy egész éjszakára.

Melegítsük elő a grillt 190-200 fok körüli hőmérsékletre.

A csirkekockákat húzzuk fel a nyársra, majd süssük őket 6-8 percig, míg átsülnek, időközönként forgassuk át.

A kész nyársat mogyorószósszal kínáljuk, ehhez itt találjátok a receptet.

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket az Instagramon