8 isteni recept grillezéshez: mindegyiket ki kell próbálnod még nyáron
Miért sütnél-főznél kánikulában a konyhában, ha a grillen az előételtől a főfogáson át a desszertig bármit elkészíthetsz?
Ha nálad is előkerült már a grill, a következő sütögetéskor dobd ezt a csirkenyársat a rácsra, nagyon szaftos és ízletes lesz a hús. A thai konyha ízei dominálnak a pácban, mint a szójaszósz, halszósz, lime, szezámolaj, és ha még mogyorószószt is kínálsz mellé, garantáltan Thaiföldön érzed majd magad.
Hogy a hús átvegye az ízeket és igazán omlós legyen, hagyd pár órát pihenni a pácban, de akár egy egész éjszakát is állhat benne. Másnap pedig csak dobd a grillre, és pár percen belül kínálhatod is a fűszeres, isteni ebédet.
A csirkemellfilét tisztítsuk meg, ha szükséges, majd vágjuk 2-3 centis kockákra.
A fokhagymát pucoljuk meg, reszeljük le.
A húson kívül keverjünk össze mindent egy üvegtálban, majd tegyük bele a csirkemellet is a pácba.
Fedjük le a tálat, majd tegyük a hűtőbe minimum 3 órára, de akár egy egész éjszakára.
Melegítsük elő a grillt 190-200 fok körüli hőmérsékletre.
A csirkekockákat húzzuk fel a nyársra, majd süssük őket 6-8 percig, míg átsülnek, időközönként forgassuk át.
A kész nyársat mogyorószósszal kínáljuk, ehhez itt találjátok a receptet.
Fotók: Getty Images
@sobors.hu