Melegítsük elő a sütőt 170 fokra, és vajazzunk vagy béleljünk ki sütőpapírral egy 24 centis tortaformát.
Készítsük el a tésztát: a cukorba keverjük bele a citromok reszelt héját. Öntsük rá az olvasztott és kihűlt vajat, majd adjuk hozzá a citromlevet, a vaníliát és a joghurtot. Keverjük össze.
Szitáljuk bele a lisztet, majd adjuk hozzá a sütőport és a sót is. Keverjük csomómentesre a tésztát, majd öntsük az előkészített formába.
A porcukorba keverjük bele a keményítőt, majd a krémsajttal keverjük habosra. Adjuk hozzá a joghurtot és a citromhéjat is. Keverjük csomómentesre.
Öntsük a krémet a tészta tetejére, majd toljuk a sütőbe 45-50 percre, vagy míg a teteje aranybarna nem lesz. Nem baj, ha a sütőből kivéve még picit remegős.
Várjuk meg, míg kihűl, majd tegyük a hűtőbe legalább 2 órára, mielőtt szeletelnénk.