
5 hozzávaló kell a tökéletes házi tortillalaphoz: a sütés 2 perc alatt megvan
A jó taco vagy burrito elképzelhetetlen finom tortillalap nélkül, amit érdemes házilag készíteni, hogy tényleg tökéletes legyen.
Ha szereted a quiche-t, de nincs kedved tésztát gyúrni és sok időt tölteni a konyhában, akkor ezt a tortillából készült változatot neked találták ki.
A ropogósra sült tortilla tökéletes alapot ad a krémes cottage cheese-nek és tojással készült tölteléknek, amit a friss paradicsom és a bébispenót tesz még ízletesebbé.
Ez az étel ideális választás reggelire, egy könnyű ebédre vagy vacsorára, de akár másnapra is elcsomagolhatod magaddal. Az elkészítése alig 25 percet vesz igénybe, és szabadon variálhatod más zöldségekkel, sajttal, sonkával.
A zöldségeket, vagyis a koktélparadicsomot és a bébispenótleveleket mossuk meg, és vágjuk kisebb darabokra.
Egy kisebb, kör alakú kerámiatálat vagy tortaformát béleljünk ki a tortillalappal úgy, hogy a peremére is jusson, legyen széle. Vigyázzunk rá, hogy óvatos mozdulatokkal helyezzük a formába, nehogy elszakadjon.
Öntsük a tortillalapra a tojásokat, a cottage cheese-t, fűszerezzük sóval és borssal, ezután keverjük egyneműre. Szórjuk bele a felvágott zöldségeket is.
Végezetül süssük 180 fokon, légkeverésen 15-20 percig, ameddig a tojás megsül és a tortillalap ropogós lesz.
Fotók és videó: Borsos Dalma/Sóbors
@sobors.hu