Krémes spenótos-fetás rétes: tejfölös mártogatóssal még finomabb
Sósan is ellenállhatatlan a rétes: készítsd el spenótos, fetás töltelékkel, tejfölös mártogatóssal!
A padlizsán szépsége, hogy szinte bármivel megtöltheted. Ha húsevő vagy, akkor a sertéstől a marhán át egészen a bárányhúsig halmozhatod benne az élvezeteket, viszont, ha inkább a zöldségek és a sajtok izgatják a fantáziádat, úgy annak is csak a pénztárcád szabhat határt.
Legjobb, ha a fűszerezéshez konyhakerti fűszereket használsz, mint például a metélőhagyma, de tehetsz bele petrezselymet vagy bazsalikomot is, nyugodtan mozdulj el a mediterrán fűszerek felé is.
Mossuk meg alaposan a padlizsánokat, majd hosszában vágjuk őket ketté és kaparjuk ki a belsejüket, de hagyjunk egy kis peremet. A kikapart részt tegyük félre, arra később még szükség lesz.
180 fokra előmelegített sütőben, kb. 15 perc alatt süssük félkészre a padlizsánokat.
Két evőkanál olívaolajon kezdjük el dinsztelni vöröshagymát. Ha már üveges, adjuk hozzá a felaprított fokhagymát, az apró kockákra vágott paprikát és a padlizsánok kikapart belét is, szintén kockázva. Pároljuk őket együtt kb. 20 percig.
Közben sóval és borssal ízlés szerint fűszerezzük meg a zöldségkeveréket.
Amíg fő a töltelék, kockázzuk fel a feta sajtot, egészen apróra.
Kb. 5 perccel azelőtt, hogy levennéd a tűzről a serpenyőt, óvatosan pakolásszuk rá a sajtkockákat, és enyhén forgassuk bele ebbe a zöldséges raguba.
Ha megfőttek a zöldségek, halmozzuk rá egyenletesen a kikapart belű padlizsánokra, és a végén szórjuk meg apróra vágott metélőhagymával, aminek a tetejét sütés előtt hintsd meg reszelt parmezánnal vagy egy kis fűszeres tejföllel, ahogy szereted.
A töltött padlizsánokat helyezzük egy sütőpapírral kibélelt tepsibe, csurgassunk rájuk egy evőkanál olívaolajat, majd 180 fokra előmelegített sütőben, 10 perc alatt süssük készre.
Fotó: Getty Images
@sobors.hu