
Fenséges toszkán csirkemell: krémes, tejszínes szószban puhul a hús

A csirkehús fokhagymás, tejszínes szószban fő, így lesz ízletes és szaftos. A különleges fogás egyszerűen készül, ezért kezdők is bátran összedobhatják.
A toszkán csirkemell igazán különleges étel, köszönhetően a spenótnak, aszalt paradicsomnak és a fűszerezésnek. A fenséges fogás érdemei közé sorolandó, hogy gyorsan és egyszerűen készül, mégis megállja a helyét a hétvégi asztalon is.
A spenót rendkívül egészséges, vasban gazdag zöldség. A zöld nem épp a gyerekek kedvence, da ha a toszkán recept szerint készíted el, akkor garantáltan tiszta tányért hagynak maguk után. A fogás akkor a legfinomabb, ha friss fűszernövényekkel ízesítve készül, de ha nincs más kéznél, őrölttel is jó lesz.
-
2023-05-21 08:36:01
-
2023-03-21 07:52:02
-
2022-12-11 08:36:02
Toszkán tejszínes csirkemell

Hozzávalók 4 személyre
- 5 darab aszalt paradicsom
- 80 dkg csirkemell
- só és bors ízlés szerint
- kevés olaj
- 10 dkg spenót
- 2 gerezd fokhagyma
- 3 dl tejszín
- 1 teáskanál őrölt bazsalikom
- 1 teáskanál őrölt oregánó
- 1 dl víz
- 8 dkg reszelt parmezán
Elkészítés:
Az aszalt paradicsomot áztassuk meleg vízbe 10 percre, utána daraboljuk fel tetszőlegesen.
A húst szeleteljük tetszőleges vastagságúra, majd sóval és borssal fűszerezzük. Ezután a szeleteket enyhén olajozott, forró serpenyőben mindkét oldalán süssük 2-3 percig.
A visszamaradt zsiradékon a spenótot fonnyasszuk meg, majd adjuk hozzá a zúzott fokhagymát, aszalt paradicsomot és a tejszínt. A szószt fűszerezzük sóval, borssal, bazsalikommal és oregánóval. Ezután a vizet is adjuk a szószhoz és a hússzeleteket is tegyük bele.
Az ételt főzzük 15-20 percig, az utolsó 3-4 percben a reszelt parmezánt is adjuk hozzá.
Fotó: Getty Images
Olvasd el ezt is!