![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
Mutatós rétestorta túróval rétegezve: gyerekjáték az összeállítása
![rtcover](https://kep.index.hu/1/0/3886/38869/388695/38869581_2964885_31a745367dafd8478730d0d8538c06f2_wm.jpg)
Cikkek
![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
![Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni](https://kep.index.hu/1/0/3332/33321/333214/33321478_2553060_7d8db1c434cf4a48e36fdc8ad24d7753_wm.jpg)
Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni
![Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül](https://kep.index.hu/1/0/5701/57010/570100/57010011_4215793_6548fcb14f01bff56584caa2ca7675d3_wm.jpg)
Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül
Ropogós
![Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész](https://kep.index.hu/1/0/5703/57033/570331/57033149_4217499_47284c401ff3efd6ff8a398aab52c30f_wm.jpg)
Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész
![Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573465/57346577_4241519_1aed5193020d99643b1d3f3a59ea3dfb_wm.jpg)
Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke
![Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573463/57346399_4241509_738c4eb49400f4e924e7b541f320f399_wm.jpg)
Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent
![Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat](https://kep.index.hu/1/0/5730/57309/573090/57309063_4238633_93cd102205e75ed5904267d311692fb2_wm.jpg)
Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat
![Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen](https://kep.index.hu/1/0/5711/57110/571104/57110497_4223549_93b6a9a2854c531c2b478721ccca62bd_wm.jpg)
Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen
A nagyi keze által nyújtott rétesnek nincsen párja, de ha épp nincs kedved a nehéz feladattal bíbelődni, akkor használj előrecsomagolt tésztalapokat.
Hidd el, bolti tésztából is ugyanolyan finom lesz a torta, ugyanis nem hagyományosan, feltekerve készül a sütemény, hanem tortaformába kerülnek a vékony lapok.
Érdemes több tölteléket pakolni a rétegek közé, hogy igazán finom legyen a rétes. Nálunk a túrós a nagy favorit, amelyhez mindig anyukám készíti a tésztát, és minden elfogultság nélkül mondhatom, hogy verhetetlen a rétese. Nyáron azonban nincs kedve az embernek sokat bíbelődni a konyhában, ilyenkor jó választás az előrecsomagolt tésztalap. Gyümölcsből sincsen hiány, érdemes a tölteléket megbolondítani valamelyikkel, akár eperrel, ribizlivel, meggyel vagy cseresznyével. Mivel nálunk nem mindenki díjazza a gyümölcsös sütiket, így csak a torta felébe tettem ropogós cseresznyét.
Ha te is abba a típusba tartozol, aki jobban kedveli a tésztát a töleléknél, használj még 1 csomag réteslapot, 3-4 darabot pakolj egymásra, hogy a papírvékony tészta haraphatóbb legyen.
Rétestorta
![rtct](https://kep.index.hu/1/0/3886/38869/388695/38869595_72f46b9161214ec0b40f2a686c38d97d_wm.jpg)
Hozzávalók 8 szelethez
- 80 dekagramm túró
- 20 dekagramm cukor
- 2 csomag vaníliás cukor
- 4 evőkanál tejföl vagy habtejszín
- 8 dekagramm vaj (olvasztva)
- 2 csomag réteslap
- 15 dekagramm cseresznye vagy meggy
Elkészítés:
A túrót tegyük keverőtálba, adjuk hozzá a cukrot, vaníliás cukrot, tejfölt vagy habtejszínt, villával dolgozzuk össze a tölteléket.
A cseresznyét vagy meggyet mossuk meg és magozzuk ki.
A vajat olvasszuk fel.
A tortaformát (26 centiméter átmérőjű) kenjük ki vajjal, majd helyezzünk rá 1 réteslapot - a tészta túllógó széleit hajtogassuk vissza a tésztára, majd tegyünk rá még két réteslapot. A tésztára kanalazzunk a töltelékből, a túróra pakoljunk a gyümölcsből ízlés szerint, majd jöhet ismét 1-2 darab réteslap, utána a töltelék, gyümölcs. Ezt a folyamatot addig ismételjük, míg elfogynak az alapanyagok. Az utolsó tésztaréteget, a tetőt, kenjük meg olvasztott vajjal, majd 180 fokosra előmelegített sütőben 25-35 perc alatt süssük készre.
A tortát kihűlt állapotában szeleteljük fel.
Fotó: Botos Claudia/Sóbors
Olvasd el ezt is!