
Házi tésztával az igazi a túrós csusza: sült szalonnakockákkal és sok tejföllel kínáld

Cikkek


Eredeti répatorta recept: a legjobb dolog, ami történhet veled és a répával

Hagyományos kaszinótojás: vajtól és majonéztől krémes a töltelék
Ropogós

Selymes mascarponés, tejszínes eperkrém: bármilyen sütibe kerülhet

Krémes, egyserpenyős citromos csirke: a parmezán a lelke

Bársonyos spárgakrémleves: a citromlétől lesz üde és friss

Felismered hozzávalók alapján a közkedvelt desszerteket? Kvízünkben tesztelheted!

Nagyon gyümölcsös epres limonádé: édes frissítő percek alatt
A túrós tészta egyszerű hazai kedvenc, amit mindenki máshogy szeret, van, aki sok cukorral, más pedig szalonnával.
Van, aki el sem tudja képzelni tejföl nélkül, míg más inkább pirult szalonnával gazdagítva szereti, de akár mindkettő kerülhet a tésztára, ha úgy kedveled. Az ízekkel is játszhatsz, ha szereted a fokhagymát, 2-3 gerezd mehet a tésztára, tálalásnál pedig pirospaprikával is megszórhatod.
A túrós tészta házi pastából az igazi, de ha nincs időd vagy kedved, jó lesz a bolti csuszatészta vagy lasagnetészta is. A túrós kedvencet tepsibe is simíthatod, a tetejét kend meg tejföllel, és told a sütőbe pirulni.
Túrós tészta sült szalonnával

Hozzávalók 4 személyre
- 300 g csuszatészta
- 150 g kolozsvári szalonna
- olaj szükség szerint (opcionális)
- 250 g túró
- 2 evőkanál tejföl
- só és bors ízlés szerint
- tejföl a tálaláshoz
Elkészítés:
A lobogó, sós vízben főzzük ki a tésztát a csomagoláson írtak szerint.
A szalonnát vágjuk kis kockákra és pirítsuk aranybarnára, egy kevés olajat is önthetsz alá. A megpirult szalonnát szedjük tányérra.
A megfőtt tésztát dobjuk a szalonna zsírjára, kicsit pirítsuk át, majd tegyük rá a két evőkanál tejfölt és a túrót, alaposan forgassuk egybe, sóval és borssal ízesítsük, keverjük hozzá a pirult szalonnát.
Tálalásnál kínáljunk plusz tejfölt a túrós tészta mellé.
Fotó: Botos Claudia/Sóbors