Tartalmas húsgombócleves zöldborsóval: a testet és a lelket is átmelegíti
A finom leves a hétvégéről maradt húslevesből is készülhet. Zöldség nem sok kerül bele, csak húsgombóc, de annak a masszája nagyon izgalmas.
Míg tart a borsó szezonja, mindenképp vegyél a piacon a zsenge szemekből, pillanatok alatt megpuhulnak, és sokkal édesebbek, mint máskor. Ha kibírod, hogy ne magában edd meg az összeset, vajon párolva is érdemes kipróbálni.
A recept nagyon egyszerű, és nagyjából 15 percen belül tálalhatod is a köretet. Ha vajon készíted, pluszízt adhatsz hozzá, a friss petrezselyem pedig megkoronázza a zsenge borsót. Érdemes egy kevés citromhéjat, akár citromlevet is keverni bele, hogy még frissítőbb legyen az összhatás.
Természetesen szezonon kívül mirelit borsóból is elkészítheted a köretet, de akkor nem kell alá sok víz.
A vajat olvasszuk meg egy mélyebb serpenyőben, majd dobjuk rá a zöldborsót. Sózzuk, borsozzuk, öntsük fel kb. 1-1,5 deci vízzel. Fedjük le, majd alacsony lángon pároljuk kb. 10 percig, míg puha nem lesz a borsó.
Ha már puha, vegyük le a fedőt, ha még van alatta folyadék, várjuk meg, míg elpárolog. Keverjük bele az apróra vágott petrezselymet és a citrom reszelt héját, majd vegyük le a tűzről.
Rögtön kínáljuk.
Fotó: Sági-Kühn Zsófia/Sóbors
@sobors.hu