Vaníliás krémmel töltött kosárka: linzertészta az alapja

11
Nyomtatás
Vaníliás krémmel töltött kosárka cover
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

A mutatós sütemény sűrű vaníliás krémmel és színes szezonális gyümölcsökkel csábít. Kerti partira vagy más összejövetelre érdemes elkészíteni.

A kosárkasüti régi kedvenc, a lakodalmas finomságok közé tartozik, az alapja linzertészta. A kosárba bármilyen töltelék kerülhet, csokis, karamellás vagy vaníliás. A sűrű krém mellé a gyümölcs is kötelező, így lesz igazán mutatós és finom A süti bármilyen alkalomra tökéletes, lehet az nyári grillparti vagy bármilyen más összejövetel.

Így is lehet!

Az egyszerűbb megoldások kedvelői házi linzertészta helyett bolti leveles tésztával is kipróbálhatják a receptet. A krém összeállításánál is érdemes újítani, a vaníliás krém tetejére tejszínhabkorona is kerülhet, amit aztán gyümölcsökkel lehet díszíteni.

Vaníliás krémmel töltött kosárka

Vaníliás krémmel töltött kosárka ct

Hozzávalók 12 darabhoz

Tészta:

  • 260 g finomliszt
  • 1 csipet
  • 100 g porcukor
  • 100 g vaj (hideg)
  • 2 darab tojás
  • hideg víz (opcionális) szükség szerint

Krém:

  • 400 ml tej
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 4 evőkanál cukor

Tálaláshoz:

  • bogyós gyümölcsök
Recept idők

Elkészítés:

A lisztet szitáljuk keverőtálba, majd adjuk hozzá a sót, porcukrot. Morzsoljuk össze a hideg, kockára vágott vajjal, majd adjuk hozzá a tojást, gyúrjunk belőle tésztát. Ha a tészta összeállításához szükséges, akkor adjunk hozzá néhány evőkanál hideg vizet.

A begyúrt tésztát csomagoljuk folpackba és tegyük hűtőbe 30 percre pihenni.

Pihentetés után a tésztát szúrjuk ki a kosárforma méretének megfelelőre, majd nyomkodjuk a (szükség szerint kivajazott) formába. Ezután a tésztát szurkáljuk meg villával.

A tésztakosarakat toljuk 180 fokosra előmelegített sütőbe, és 8-12 perc alatt süssük készre.

A kisült kosarakat helyezzük sütőrácsra, és várjuk meg, míg teljesen kihűl.

Krém:

A tej nagy részét mérjük edénybe, és kezdjük el felmelegíteni. A maradékot keverjük ki a pudingporral és a cukorral. Folyamatos kevergetés mellett adjuk hozzá a forró tejhez, főzzünk sűrű krémet belőle.

Összeállítás:

A választott gyümölcsöket mossuk meg, vágjuk fel tetszőlegesen.

A langyosra hűlt krémet töltsük a kosárkákba, majd díszítsük az előkészített gyümölcsökkel. Tegyük félre, míg teljesen kihűl.

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket az Instagramon