Házi citromos, vaníliás túrókrém: főzött krém az alapja

17
Nyomtatás
turokrem
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

20 perc alatt készíthetsz házi vaníliás túrókrémet, elronthatatlan a receptje, és sokkal-sokkal finomabb, mint a bolti!

A vaníliás túrókrém gyerekkorom egyik kedvenc desszertje, és felnőttként is gyakran előfordul, hogy egy-egy doboz a kosaramban landol. Azonban mint mindenből, ebből is sokkal finomabb a házi, ráadásul adalékanyagok nélkül, nagyobb adagban készítheted el.

A házi verzióhoz rögös és krémes túrót is használhatsz, ez ízlés kérdése, de érdemes minél homogénebbre turmixolni, hogy elvegyüljön a vaníliás krémben. A recept alapja ugyanis egy selymes, főzött krém: ehhez a vaníliás-citromos tejet tojássárgájával és pudingporral főzzük össze és sűrítjük be. Ez első olvasásra összetett feladatnak tűnhet, de pillanatok alatt és nagyon könnyedén készül a házi túrókrém.

Vaníliás túrókrém

turokrem2

Hozzávalók 2 nagyobb pohárhoz

  • 25 dkg túró (krémesebb)
  • 2 db tojássárgája
  • 3 dl tej
  • 60 g cukor
  • 1.5 ek. vaníliás pudingpor
  • 1 csomag vaníliás cukor (bourbon)
  • 1 csipet
  • 1 db biocitrom héja
Recept idők

Elkészítés:

A cukrot, a tojássárgáját, a pudingport és egy kevés tejet keverjünk csomómentesre.

A maradék tejet a sóval, a vaníliás cukorral és a citromhéjjal tegyük fel melegedni, néha keverjük át. Mikor elkezd gyöngyözni, húzzuk le a tűzről, és adjunk belőle 5-6 evőkanálnyit a tojásos keverékhez, közben folyamatosan kevergessük. Így megtörténik a hőkiegyenlítés, nem fog összeugrani a tojás.

A tojásos keveréket folyamatos kevergetés mellett öntsük bele a maradék forró tejbe. Keverjük csomómentesre, majd tegyük vissza a tűzre, és alacsony lángon, folyamatos kevergetés mellett addig főzzük, míg sűrű nem lesz. Ekkor vegyük le a tűzről, és várjuk meg, míg kihűl, párszor keverjük át.

Ha kihűlt a krém, adjuk hozzá a túrót, majd botmixer segítségével dolgozzuk egybe, hogy krémes és egynemű legyen.

Osszuk szét 2 nagy desszertkehely vagy 4 kisebb tálka között, majd tegyük a hűtőbe tálalásig.

Fotók: Sági-Kühn Zsófia/Sóbors

Ezt is szeretjük
Kövess minket az Instagramon