Krémes aioli, azaz fokhagymaszósz: tojás nélkül is mennyei

3
Nyomtatás
Vegan-aioli-c
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Egyszerű és 1 perc alatt elkészíthető aiolireceptet mutatunk, amely tojás nélkül is épp annyira krémes, mint a klasszikus változat.

Az aioli Spanyolországból származik, és hagyományosan egy frissen kikevert majonézből, fokhagymából, citromléből, dijoni mustárból és opcionálisan friss fűszerekből álló szószt jelent. Akkor is mennyei lesz azonban, ha tojás nélkül, vegán majonézzel készíted el, és sokkal egyszerűbb is, mint az eredeti.

Ehhez mindössze annyi a dolgod, hogy összekeverd a hozzávalókat, és már kész is! Fogyaszd mártogatósként ehhez a ropogós steakburgonyához, friss vagy tepsis zöldségekhez, chipsekhez, vagy használd pikáns szószként hamburgerhez, tortillához.

Vegán aioli

Vegan-aioli

Hozzávalók 4 személyre

  • 100 g vegán majonéz
  • 100 g kókuszjoghurt
  • 3 gerezd fokhagyma lezúzva
  • 2 ek. friss citromlé
  • 1 tk. biocitrom reszelt héja
  • 0.5 tk.
  • 1 csipet bors
  • 1 tk. dijoni vagy sárga mustár
  • 1 ek. friss petrezselyem apróra vágva
Recept idők

Elkészítés:

Tegyünk minden hozzávalót egy kisebb tálba, és alaposan keverjük össze.

Elfogyasztásig hűtőben tároljuk, 5-6 napig eláll.

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket Tiktokon is!
@sobors.hu
Kövess minket az Instagramon