
Tojásmentes majonéz 5 hozzávalóból: krémes és ízletes kiegészítő
A tojásmentes majonéz néhány hozzávalóból készül, ízre és állagra pedig éppen olyan ínycsiklandó, mint az eredeti változat.
Az aioli Spanyolországból származik, és hagyományosan egy frissen kikevert majonézből, fokhagymából, citromléből, dijoni mustárból és opcionálisan friss fűszerekből álló szószt jelent. Akkor is mennyei lesz azonban, ha tojás nélkül, vegán majonézzel készíted el, és sokkal egyszerűbb is, mint az eredeti.
Ehhez mindössze annyi a dolgod, hogy összekeverd a hozzávalókat, és már kész is! Fogyaszd mártogatósként ehhez a ropogós steakburgonyához, friss vagy tepsis zöldségekhez, chipsekhez, vagy használd pikáns szószként hamburgerhez, tortillához.
Tegyünk minden hozzávalót egy kisebb tálba, és alaposan keverjük össze.
Elfogyasztásig hűtőben tároljuk, 5-6 napig eláll.
Fotók: Getty Images
@sobors.hu