Félórás csokis muffin roppanós darabokkal: pillanatok alatt elfogy a tányérról
Ezzel a mennyei félórás csokis muffinnal mindenkit elkápráztatsz majd.
Egy puha és szaftos tésztájú csokis muffin önmagában is megdobogtatja a szíveket, azonban ha igazán különlegessé tennéd a desszertet, akkor készítsd el hozzá a selymes csokikrémet is.
Az egyszerű, kevert tésztájú muffint gyorsan összedobhatod, és amíg sül, addig a krém is percek alatt meglesz. Különlegessége, hogy sem tojás, sem pedig tejtermékek nem szükségesek hozzá, így növényi étrendbe is beillesztheted.
Először a muffinokat készítjük el. Ehhez keverjük a szójaitalhoz az almaecetet és a vaníliakivonatot, és tegyük félre.
A cukrot keverjük fehéredésig a puha vajalternatívával, azt is tegyük félre.
A lisztet, a sütőport, a szódabikarbónát, a kakaóport és a sót keverjük össze, majd egységesítsük a szójaitallal és a cukros keverékkel. Egy viszonylag sűrű masszát kell kapnunk. Kanalazzuk sütőpapírral bélelt muffinformákba, majd tegyük 180 fokra előmelegített sütőbe, és 30 perc alatt süssük meg. Tűpróbával ellenőrizzük.
Amíg a muffinok sülnek, készítsük el a csokikrémet. Ehhez kézi mixerrel keverjük össze a puha vajalternatívát, a porcukrot és kakaóport, majd fokozatosan adjuk hozzá a kókuszkrémet is, amíg elérjük a kívánt állagot.
A krémet kanalazzuk habzsákba, és tetszés szerint díszítsük vele a teljesen kihűlt muffinokat.
Fotók: Getty Images
@sobors.hu