Fűszeres kölesfasírt aranybarnára sütve: hamburgerben is megállja a helyét
Ez a fűszeres, aranysárgára pirult kölesfasírt kívül ropogós, belül szaftos, és a sok friss fűszertől ellenállhatatlan. Tökéletes opció húsmentes napokra!
Vegánként se mondj le a ropogós külsejű és lágy belsejű halpogácsáról: néhány nem hétköznapi, de nagyobb szupermarketekben könnyen beszerezhető alapanyagból könnyen elkészítheted. A hamis halpogácsa főbb hozzávalói a konzerves csicseriborsó és a jackfruit (ha eddig még nem használtad ezt az alapanyagot, akkor ebben a cikkben olvashatsz róla részletesebben), a halas ízről pedig a nori alga gondoskodik.
Ez a tengeri fűféle az egyik fő összetevője többek között a sushinak is, és kiválóan alkalmas hal nélkül készített, de eredetileg halas receptben a tengeri íz pótlására, mint amilyen ez a hamis tonhalsaláta is.
Egy nagyobb tálban zúzzuk darabosra a krumplit és a csicseriborsót, majd adjuk hozzá az apróra vágott jackfruitot (vagy laskagombát), reszelt répát, zöldhagymát, petrezselymet, nori algát és minden további hozzávalót.
Alaposan dolgozzuk össze, majd formázzunk belőle 10-12 darab szabályos pogácsát.
Forgassuk őket kenyérmorzsába, majd hevítsünk kevés olajat, és közepes hőfokon, oldalanként 3-4 perc alatt süssük őket aranybarnára.
Citrommal meglocsolva fogyasszuk.
Fotók: Getty Images
@sobors.hu