Hamis tonhalsaláta sok zöldséggel: a tökéletes ebéd mentesen

Vegan-tonhalsalata-c
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A speciális összetevőnek köszönhetően ennek a salátának hihetetlenül halas íze van, ráadásul egy igazi fehérjebomba is.

Egy hihetetlenül halas, mégis húsmentes salátát dobhatsz össze percek alatt, ami annyira finom, hogy biztos a repeta. Mivel ez egy vegán fogás, nem tartalmaz tonhalat, ízben és állagban azonban kétségtelenül hozza az eredetit. Az étel fehérjetartalmáról a csicseriborsó gondoskodik, amely egyben a saláta egyedi textúrájáért is felel.

A halas ízt a Nori alga adja, amely egy ehető tengeri fűféle, és leggyakrabban négyzet alakú lapok formájában kapható. Ha szereted a sushit, akkor bizonyára találkoztál már ezzel a hozzávalóval, hiszen a maki tekercseket is Nori algalapokba „csomagolják”. A kissé sós, halas ízű összetevőt nem érdemes kihagyni a receptből, hiszen akkor épp a lényegétől fosztod meg a salátát.

Mindezek mellett pedig olyan ízesítők is helyet kapnak az ételben, mint a kapor, a mustár, a zeller vagy a citromlé, így garantált a semmi máshoz nem fogható ízélmény. A salátát önmagában, köretként vagy szendvicsfeltétként is fogyaszthatod.

Vegán tonhalsaláta

Vegan-tonhalsalata

Hozzávalók 4 személyre

  • 250 g konzerves csicseriborsó (400 g-os konzervből)
  • 2 ek vegán majonéz
  • 1 ek dijoni mustár
  • 3 db zellerszár feldarabolva
  • 2 db savanyú uborka apróra vágva
  • 2 ek sörélesztőpehely
  • 1 db Nori algalap kis darabokra tépve
  • 1 ek friss citromlé
  • 1 tk szárított vagy friss kapor
  • 0.5 tk
  • 1 csipet bors
Recept idők

Elkészítés:

Tegyünk minden hozzávalót egy aprítógépbe, és dolgozzuk darabosra őket.

Érdemes lehet a gép pulzáló funkcióját használni, mert úgy kisebb eséllyel turmixoljuk túl pépesre az alapanyagokat.

Az elkészült salátából készítsünk szendvicset, friss zöldségekkel kínáljuk. Hűtőben tároljuk, és három napon belül fogyasszuk el.

Fotók: Kapitány Beáta / Sóbors

Ezt is szeretjük