Mesés burger csicseriborsóval: fűszeres és szaftos a pogácsa
A növényi pogácsával készült hamburgerek fénykorukat élik: most egy szaftos, gyorsan készülő csicseriborsós változatot mutatunk.
A húsmentes napok sztárjai nemcsak a tésztaételek, a főzelékek vagy a saláták lehetnek, de a zöldségfasírtokat is remekül beillesztheted a menübe. A klasszikus cukkinifasírt mellett érdemes kipróbálni a hüvelyesekből készült változatokat, mint például a lencsefasírt, de akár gabonafélékből is ízletes változatokat készíthetsz, mint amilyen ez a ropogós kölesfasírt is.
A kölessel ráadásul extra rostokat és tápanyagokat is juttathatsz a szervezetedbe, és még gluténmentes is. A belőle készült fasírtot feltétként, mártogatós mellé vagy akár hamburgerben is felhasználhatod.
Főzzük puhára a kölest a zöldségalaplében, és tegyük félre.
Egy száraz serpenyőben pirítsuk meg a napraforgómagot, és azt is tegyük félre.
Ugyanabban a serpenyőben hevítsük fel az olajat, és 2-3 perc alatt dinszteljük benne üvegesre a hagymát. Adjuk hozzá a fokhagymát is, és további 2 percig pirítsuk. Vegyük le a tűzről, keverjük bele a kölest, a napraforgómagot és minden egyéb hozzávalót, és dolgozzuk össze.
Nedves kézzel formázzunk belőle 8 (kb. 100 grammos) egyforma korongot, és kevés forró olajon süssük mindkét oldalukat aranybarnára.
Fotók: Getty Images
@sobors.hu