Így vágd fel a mangót pazarlásmentesen: ezzel a módszerrel gyerekjáték lesz
Gyors és egyszerű módszert mutatunk, amellyel percek alatt felvághatsz egy mangót: mindössze az érett gyümölcsre és egy éles késre lesz szükséged, és már nassolhatod is!
A szokatlan nevű recept egy elképesztően krémes és finom kortyolgatnivalót takar, amit Indiában hagyományosan joghurtból és édes mangóból készítenek. A recept érdekessége nemcsak a gyümölcsválasztásban, hanem az ízesítésben is rejlik: az édesítő mellett ugyanis a kardamom is helyet kap, amely származási országában egy hétköznapi fűszernek számít, nekünk, európaiaknak viszont eléggé különleges ahhoz, hogy minden vele készülő fogást emlékezetessé tegyen.
Mivel a mangólassinak ez egy vegán változata, ezért a hagyományos helyett kókuszjoghurt kerül bele, ami viszont semmit sem vesz el az élvezeti értékéből, és így laktózérzékenyként is bátran fogyaszthatod.
Tegyünk minden hozzávalót turmixgépbe, és dolgozzuk selymes állagúra.
Hidegen, jól behűtve fogyasszuk.
Fotók: Getty Images
@sobors.hu