7 ínycsiklandó salátavariáció
Készítheted tésztával, hallal, csirkével, a lényeg, hogy finom és egészséges legyen.
Az eredeti Waldorf-salátához képest ez egy fittebb változat, hiszen a majonézt egy savanykás, kókuszjoghurtos keverék helyettesíti, így egy adag jóval kevesebb kalóriát tartalmaz. Ráadásul tejtermék sincs benne, tehát akkor is nyugodtan elkészítheted, ha laktózérzékeny vagy.
Fogyaszthatod köretként, de önmagában is kiváló, hiszen a diótól egy igazán tartalmas saláta lesz belőle.
Hámozzuk meg a zellert, és daraboljuk vékony csíkokra.
Az almákat vágjuk félbe, szedjük ki a magházakat, és kockázzuk fel a gyümölcsöt. Locsoljuk a kockákra a citromlevet, és jól forgassuk bele őket, hogy ne barnuljanak meg.
Száraz serpenyőben pirítsuk aranybarnára a diót, a felét hagyjuk egyben, a másik felét pedig daraboljuk durvára.
Készítsük el az öntetet: keverjük össze a kókuszjoghurtot, a mustárt, a sót és a borsot.
Állítsuk össze a salátát: egy nagyobb tálban keverjük össze a zellert, az almát, a darabolt diót és az öntetet. Tálalás után szőlőszemekkel és egész diókkal díszítsük.
Fotó: Kapitány Beáta/Sóbors
@sobors.hu