Fokhagymás Hasselback-burgonya a sütőből: ropogósra pirul
Ez a fokhagymás Hasselback-burgonya az egyszerű és nagyszerű köretek közé tartozik: finom és mutatós, így akár ünnepi alkalmakra is tökéletes választás.
A Yorkshire pudingot talán egy légies, sós puffancshoz tudnánk hasonlítani, bár az elkészítése teljesen más metódust kíván. Nem bonyolult, amolyan kevert tésztás szösszenet, ami tökéletes köretként szolgálhat akár egy omlós steak, egy grillezett hús, de még egy szaftos pörkölt mellé is.
Alig néhány hozzávalóból készül, amelyek ráadásul alapélelmiszereknek számítanak, ráadásul ennél az ételnél nem is a szépség a cél, hanem hogy finom legyen. Nemhiába, a britek azért sok finom fogást adtak a világnak!
A sütőt melegítsük elő 220 fokra.
Tegyük bele egy turmixgépbe a tojásokat, a tejet és a sót. Kezdjük el összedolgozni lassú fokozaton.
Óvatosan adjuk hozzá a lisztet, és keverjük tovább addig, amíg csomómentes nem lesz a keverék.
Ezután a folyékonyabb tésztát tegyük át egy nagy edénybe, és minimum 60 percre, de akár egy éjszakára is, tegyük be a hűtőbe pihenni.
Sütés előtt tegyünk mindegyik muffinsütő formába 1 teáskanálnyi olajat. Tegyük be a sütőbe a formát kb. 15 percre, míg jó forró lesz az olaj, szinte füstölni kezd.
Ekkor nagyon óvatosan vegyük ki a sütőből a formát, és mindegyik mélyedést töltsük fel a tésztával a háromnegyedéig.
Tegyük vissza a formát a sütőbe, lehetőleg a középső rácsra.
Süssük újabb 20 percig, amíg a pudingok megkelnek és megpirulnak.
A sütőből kivéve rögtön tálaljuk, amíg még meleg.
Fotó forrása: Getty Images
@sobors.hu