
Megunhatatlan kedvenc: a 10 legfinomabb muffinreceptünket mutatjuk
A muffin az egyik legegyszerűbb édes vagy sós tésztájú finomság, amit kezdő sütigyártók is bátran elkészíthetnek.
A kevert sütik színes palettáján a muffin a legkedveltebb, amit nagyon egyszerűen összedobhatsz. Többféle ízben kipróbálható, bátran előcsalogathatod a lelkedben megbújó művészt, és alkoss a finomságból bájos mini tortákat. Ha pedig nem vagy annyira ügyes kezű, de készítenél valami lélegzetelállítót, akkor a zebramuffin a neked való!
A látványos muffin nagyon egyszerűen készül: csak keverd ki a két masszát, majd felváltva adagold a muffintepsibe. Az elkészült muffint krémsajtos vagy vajas krémmel is megkoronázhatod.
Először a fehér színű tésztát készítsük el: a tojást a cukorral keverjük habosra, majd adjuk hozzá az olvasztott vajat és a vaníliarúd kikapart magjait.
A lisztet szitáljuk keverőtálba, majd forgassuk hozzá a sót és a sütőport. Ezután adjuk a tojásos masszához a joghurttal együtt.
A kakaós tésztához a lisztet forgassuk egybe a sóval, sütőporral és a kakaóval.
A tojást keverjük fehéredésig a cukorral. Ezután adjuk hozzá a lisztes keveréket és a joghurtot.
A muffintepsit béleljük ki papírral, majd a masszát felváltva adagoljuk a kibélelt muffinkosárba.
A muffint toljuk 180 fokosra előmelegített sütőbe, és tűpróbáig süssük (20-30 perc).
Fotók: Getty Images
@sobors.hu