Isteni savanyú káposzta házilag: egyszerűen készül a vitaminbomba savanyúság
Alig lesz vele dolgod, mégis isteni házi savanyú káposztát kapsz végeredményül, szinte magától készül el, csak légy türelemmel.
A zöld- vagy sárgabab a nyár egyik nagy kedvence. Szezonjában érdemes elkészíteni belőle az olyan klasszikus finomságokat, mint egy nagy tepsi rakott zöldbab vagy főzelék. A rengeteg ínycsiklandó recept mellett arról sem szabad megfeledkezni, hogy a hüvelyes savanyításra is alkalmas.
A savanyított zöldbab remek csemege, jólesik pörkölt mellé vagy sült húshoz, és még szendvics összeállításánál is érdemes használni. A roppanós finomság zöld- és sárgababból is készülhet. Fűszerek közül friss tárkonyt érdemes az üvegbe rejteni, mivel nagyon jól passzol a babhoz. Ha pedig szereted a csípőset, akkor chilipaprikával dúsítsd.
A zöldbabot alaposan tisztítsuk meg, a végeit vágjuk le, majd állítsuk tiszta üvegbe.
A vizet, a fehérborecetet és a többi hozzávalót forraljuk egybe, majd öntsük az üvegbe állított babokra. Ezután az üvegre zárjuk rá a tetejét.
Egy dobozt béleljünk ki törölközőkkel.
A lezárt üveget a feje tetejére állítva helyezzük a törölközőkkel bélelt dobozba, csomagoljuk be, és hagyjuk így 3-4 napig. Ezután sötét helyen 1-2 hétig még érleljük, hogy az ízek összeérjenek.
Fotó: Getty Images
@sobors.hu