Könnyed zöldsaláta tojással és quinoával: a diétádba is beépítheted

zöldsaláta2
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A saláta is lehet ízekben és textúrákban gazdag, sőt, laktató is, ha friss fűszerekkel és quinoával kevered, mennyei lesz.

Ha olyan alakbarát receptet keresel, amely nemcsak a fogyókúrádban segít, de még finom, sőt mutatós is, készítsd el ezt az egyszerű salátát. Az alapja rukkola, quinoa, paradicsom és uborka, a tetejét pedig dió és főtt tojás koronázza meg, de igazán finom a citromos dresszingtől lesz. A quinoa előnyeiről itt olvashatsz bővebben.

A citromlevet extraszűz olívaolajjal és valamilyen friss zöldfűszerrel kell egybekeverni, próbáld ki mentával, szuperül feldobja a salátát. Korianderrel és bazsalikommal is érdemes megkóstolni, ha pedig a hagyományosabb ízeket kedveled, petrezselyemmel keverd össze. 

Zöldsaláta tojással és quinoával

zöldsaláta

Hozzávalók 4 személyre

  • 4 darab tojás
  • 100 gramm rukkola
  • 200 gramm koktélparadicsom
  • 0.5 darab kígyóuborka
  • 50 gramm quinoa
  • 50 gramm dió
  • 10 gramm menta
  • 2 ek extraszűz olívaolaj
  • 2 tk citromlé
  • ízlés szerint só, bors
Recept idők

Elkészítés:

A quinoát készítsük el: alaposan öblítsük át, majd egy kevés olajon pirítsuk meg, végül öntsük fel kétszeres mennyiségű forró vízzel. Sózzuk. Ha forr, vegyük lejjebb a lángot, fedjük le, majd 15-20 percig főzzük. Szűrjük le, öblítsük át hideg vízzel, csöpögtessük le.

Közben főzzük meg a tojásokat. Ha azt szeretnénk, hogy folyjon a közepük, így készítsük: tegyünk fel forrni vizet, amikor bugyog, vegyük lejjebb, hogy csak gyöngyözzön, óvatosan helyezzük bele a tojásokat. 6 percig főzzük, majd szűrjük le, rögtön tegyük hideg vízbe. Pucoljuk meg őket.

Közben a rukkolát mossuk át, csöpögtessük le. A koktélparadicsomokat vágjuk félbe. Az uborkát mossuk meg, vágjuk kockákra. Keverjük őket össze, keverjük bele a kihűlt quinoát is.

Az olívaolajat keverjük össze az összeaprított mentával és citromlével, majd forgassuk egybe a salátával. Sózzuk, borsozzuk.

Osszuk szét a salátát 4 tányér között, tegyünk mindegyikre egy félbevágott tojást, majd szórjuk meg a durvára vágott dióval. 

Fotó: Sági Zsófia/Sóbors

Ezt is szeretjük