Így készül a japánok világhírű édessége, a mochi: tetszés szerint ízesítheted
A mochi egy megosztó japán édesség, és ahhoz, hogy eldöntsd, neked ízlik-e, mindenképp a házi készítésű verziót kóstold meg.
Ha te is sushirajongó vagy, akkor ezt az összeállítást biztosan kedvelni fogod. Gyakorlatilag bármit beletehetsz, amit egy sushiba is, és az íze is ugyanolyan izgalmas lesz – mindez a felesleges macera nélkül. Ráadásul maradékmentésre is alkalmas a módszer, hiszen megmaradt rizst, zöldségeket és szószokat is felhasználhatsz hozzá.
Amit viszont feltétlenül be kell szerezned, az a sushitekercsekhez is használt nori algalap, hiszen ebbe kerül majd a töltelék, és ez adja az étel ikonikus ízét. Én ezúttal egy vegán, gyümölcsös-zöldséges variációt készítettem, de remek feltét a tofu, a tojás, a lazac vagy egyéb hús- és zöldségfélék is.
A rizst készítsük elő és főzzük meg az ebben a cikkben leírtak szerint. Ha elkészült, keverjük hozzá a rizsecetet, a sót és a cukrot, és hagyjuk lefedve, amíg felhasználjuk.
Egy kis tálkában keverjük össze a szójaszószt és a lime levét, és tegyük félre.
A szószhoz keverjük össze a majonézt és a Srirachát.
Állítsuk össze a tekercseket: minden norilapocskára tegyünk 1 púpozott evőkanálnyi rizst, 1-1 csík uborkát, mangót, avokádót, néhány szelet pácolt gyömbért, és locsoljuk meg a pikáns majonézzel, majd tekerjük fel. A szójaszószos mártogatóssal kínáljuk.
Fotók: Kapitány Beáta / Sóbors
@sobors.hu