Zöldséges sushi egyszerű hozzávalókból: gyerekjáték összedobni

Sushi-c
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A házi sushihoz nem szükséges többéves képzés vagy gyakorlat: néhány egyszerű trükkel te is könnyedén összedobhatod ezt a gazdag zöldséges variációt.

Sushit a legtöbbször japán éttermekben eszünk, hiszen azt gondoljuk, hogy otthon túl körülményes elkészíteni. Ha mégis belevágunk, akkor pedig sushikészítő szettet alkalmazunk, amely gyakran épp hogy megnehezíti a folyamatot. Azonban egy finom házi sushinak nincsen különösebb eszközszükséglete: lehet, hogy elsőre nem lesz tökéletes a formája, de kézzel is könnyen fel lehet tekerni a hengereket.

A tölteléket tetszés szerint variálhatod: mehet bele vékony csíkokra vágott uborka, paprika, avokádó, répa, tofu és bármilyen zöldfűszer is. A lényeg, hogy csak annyira pakold meg a tekercseket, hogy azok formás falatok legyenek felvágás után is, és ne essenek szét evés közben.

A megadott mennyiségek 5 tekercshez elegendők, amelyekből egyenként 6-7 maki sushit vághatsz.

Zöldséges sushi

Sushi

Hozzávalók 2 személyre

  • 200 g fehér rövid vagy hosszú szemű rizs
  • 5 db szárított Nori algalap
  • 0.5 db kígyóuborka
  • 0.5 db kaliforniai paprika
  • 100 g füstölt tofu
  • 1 db érett avokádó
  • 0.5 tk
Recept idők

Elkészítés:

A rizst mossuk meg, és főzzük meg az ebben a cikkben leírtak szerint.

Amíg a rizs készül, mossuk meg a zöldségeket, és a tofuval együtt hosszanti irányban vágjuk vékony csíkokra.

Egy sima felületre terítsük ki az algalapokat, és a még forró, gőzölgő rizst kanalazzuk rájuk. Egy szilikonspatulával oszlassuk el a rizst a lapok teljes felületén, a tőlünk legtávolabbi oldalán azonban hagyjunk egy 2 cm széles üres helyet. Erre azért lesz szükség, hogy a tekercsek ne essenek majd szét.

Pakoljunk néhány csíkot mindegyik feltétből a rizsre, majd kézzel szorosan tekerjük fel a lapokat. Az a végük kerüljön alulra, amelyikre nem tettünk rizst.

Egy éles késsel vágjuk a hengereket 6-7 darabra, és rendezzük őket tányérra. Sushigyömbérrel, szójaszósszal, wasabival kínáljuk.

Fotók: Getty Images

Szakácskönyv egy kis extrával!

Mentes Anyu legújabb könyvét azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

Most AJÁNDÉK üvegpalack és vászontáska is jár a könyv mellé!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

Promóció

Ezt is szeretjük